Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toepassing RVS vergroot voedselveiligheid sorteermachines

Het thema voedselveiligheid is al jaren een begrip dat bij DT Dijkstra een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van voedselverwerkende mechanisatie. Met name bij
machines waar consumptieproducten direct in aanraking komen met de machine-constructie of transportbanden spelen voedselveiligheid en hygiëne een zeer belangrijke rol. Deze trend is al lang geleden ingezet in met name de
verwerkingslijnen.


Voor de producten van DT Dijkstra geldt het inspelen op voedselveiligheid en hygiëne vooral voor de machines voor het wassen en drogen, transportbanden en bunkers. Hier worden met name consumptie­producten verwerkt die steeds vaker in de schil bij de consument op tafel komen. Daarom moet het risico op bacteriegroei en productvervuiling voorkomen worden. Vele machines in dit proces worden in RVS uitgevoerd en transportbanden worden bovendien voorzien van voedselveilige PVC soorten. Ook de overige toegepaste (kunststof) delen, oliën en vetten zijn voedselveilig.

Strengere eisen
Een nieuwe ontwikkeling op de markt van verwerking van agrarische producten is
de vraag naar voedselveilige machines in het sorteerproces. Waar voorheen dit gedeelte beschouwd werd als het zogenaamde 'zwarte gedeelte' van het proces, worden de eisen hiervoor steeds vaker gelijk gesteld aan de eisen in de processing.

Voedselveilige machines
DT Dijkstra heeft vooruitlopend op die trend jaren geleden al gekozen voor het gebruik van FDA ­goedgekeurde lak voor het poedercoaten van al haar machines en transportsystemen. Recentelijk is de uitvoering van de sorteermachine aangepast zodat deze volledig met voedselveilige materialen kunnen worden uitgevoerd. Daarbij kunnen de sorteermachines ook worden geleverd in een voedselveilige en met water reinigbare uitvoering. Alle delen die in aanraking komen met het te verwerken product worden uitgevoerd in RVS.

Optioneel kunnen ook andere delen worden uitgevoerd in RVS of met de FDA
goedgekeurde gepoedercoate toplaag en materialen. Voor minder hechting van vuil en een gemakkelijkere reiniging kunnen bijvoorbeeld de uitlopen van de sorteermachine worden voorzien van PTFE (teflon) platen.

Voor meer informatie:
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
T: +31 (0)527-697731
info@dtdijkstra.nl
www.dtdijkstra.nl
Publicatiedatum: