Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe frambozenplantage Bosnië-Herzegovina van 37 ha

Afgelopen jaar is er door Super Berries hard gewerkt aan de opbouw van een grote frambozenplantage in Bosnië-Herzegovina (37 hectare). Hier worden topsoorten frambozen geteeld afkomstig uit Nederland en Zwitserland. Deze soorten kenmerken zich door een goede smaak en een extra lange houdbaarheid en worden vers aangeboden in Midden- en Noord-Europa.
 
Topsoorten
Super Berries streeft naar de beste kwaliteit verse frambozen voor een redelijke prijs. Hierbij houdt het bedrijf rekening met het milieu door nagenoeg geen kunstmatige middelen te gebruiken. Vanaf eind augustus kunnen de volgende vier frambozensoorten worden geleverd: Tulameen, Himbo Top, Mapema en Kweli. Van deze soorten is de houdbaarheid lang en de smaak goed.
 
Uitzonderlijke houdbaarheid
In afwijking tot de meeste telers heeft Super Berries direct op de plantage een eigen terugkoelinstallatie. Na het plukken worden de frambozen binnen 20 minuten binnengebracht en begint het terugkoelen naar 1 graad Celsius. Hierdoor blijft de houdbaarheid maximaal, de Nederlandse soorten hebben een extreme houdbaarheid tot wel 10 dagen na het plukken.

Bosnië
De teelt van frambozen op bijna biologische wijze is zeer arbeidsintensief. De werkeloosheid in Bosnië is erg hoog, één op de twee mensen heeft er geen werk. Door te kiezen voor Bosnië kan de plaatselijke bevolking werken, wat de levensomstandigheden verbetert. De plantage in het Noorden van Bosnië is gunstig gelegen voor de snelle aanvoer van verse frambozen in Midden- en Noord Europa.
 
Verkoop
Om de teeltkwaliteit en sociale omstandigheden te garanderen wordt Super Berries gecertificeerd voor Global CAP, GRASP en HAACP. De frambozen worden in 125 grams winkelverpakking geleverd. Vanwege de houdbaarheid transporteert Super Berries de frambozen op 1 graad Celsius direct naar de groothandel, veiling of winkel.

Voor meer informatie:
Super Berries
Industrieweg 25
4283 GX Giessen
T: +31-(0)6-22237845
info@super-berries.eu
www.super-berries.eu
Publicatiedatum: