Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Luca Battaglio:

“Groei in Azië positief voor Europese importeurs”

Tholen - De groeiende vraag in opkomende markten als Azië leveren ook een voordeel op voor Europese importeurs. Dat betoogt Luva Battaglio van de Italiaanse groep importeurs. Daarnaast gaat hij ook in op andere trends in de markt, zoals het conservatisme in Italië dat de opmars van bijvoorbeeld biologische producten remt.



Battaglio importeert en vermarkt een breed assortiment voornamelijk overzees fruit. De expertise van het bedrijf ligt in de bananen en ananas. "De managementorganisatie van het bedrijf stelde ons in staat om succesvol te groeien in overzeese markten," vertelt Luca. Daarbij wordt constant gezocht naar een jaarrond aanbod van kwaliteitsfruit. Dat resulteert in een "veilig netwerk van betrouwbare partners." Verdeeld over Turijn en Rome heeft Battaglio 23.000 m2 opslag. Daarnaast telt de groep twee loodsen op de Centro Agro Alimentare in Turijn en Rome. Jaarlijks wordt meer dan 130.000 ton fruit door het bedrijf op de markt gezet.





Battaglio SpA, met een omzet va 156 miljoen euro in 2016, is onderdeel van de Battaglio Group. Onder de groep vallen ook Agricola Don Camillo in Emilia Romagna en Di Donna Trade in Apulia. De groep heeft een omzet van meer dan 217 miljoen euro en biedt werk aan 500 mensen.



De markt voor biologische markt groeit, maar blijkt nog een niche markt. "De markt groeit langzaam," legt Luca uit. "Het is nog altijd een niche, omdat we conservatief zijn." Dat conservatisme is ook in andere segmenten te zien. "We zijn voornamelijk importeurs, maar we kunnen bevestigen dat de Italiaanse markt conservatief is. We zien ook positieve signalen."



Voor de marktsituatie verwacht Luca dat effecten als klimaatverandering en de groeiende vraag uit opkomende economieën een positieve bijdrage kunnen hebben voor de markt en de sector "Klimaatverandering zal zeker impact hebben op de markt, maar het resulteert ook in meer kansen voor de goede telers die investeren in onderzoek en ontwikkeling," betoogt de Italiaan. "De groei in Azië zal een positieve trend blijken voor exporteurs en Europese importeurs. Fruit komt naar Europa door stabiele en betrouwbare importprogramma's, niet per ongeluk. Hopelijk zullen er minder kansen zijn voor onbetrouwbare spelers."

Meer informatie:
Luca Battaglio
Battaglio SpA
Interporto SITO Nord
Tredicesima Strada, 1
10040 Rivalta di Torino - Italy
Tel.: +39 011 3494444
Email: marketing@battaglio.it
Web: www.battaglio.it

Publicatiedatum: 3-7-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: