Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe perenrassen geven Canadese telers weer hoop

Tien jaar nadat de verwerkingsfabriek werd gesloten en problemen met bacterievuur voor veel telers in Ontario aanleiding waren de perensector de rug toe te keren, lijkt de animo voor de perenteelt in de Canadese regio weer op te leven. 

Nieuwe perenrassen, die resistent zijn tegen bacterievuur en daarnaast bestand tegen lage temperaturen en hoge dichtheid beplanting, zullen de sector mogelijk nieuw leven inblazen. "Vorige winter werden er 20.000 kratten Cold Snap peren aan de retailsector in Ontario verkocht," vertelt Matt Ecker, van de coƶperatie Vineland Growers, dat de exclusieve rechten op de teelt en verkoop van dit ras heeft.

Cold Snap is een marketingprogramma voor Harovin Sundown, een perenras waar ruim 40 jaar aan gewerkt werd in het kader van het inmiddels opgeheven Harrow veredelingsprogramma op het Agriculture en Agri-Food onderzoekscentrum in Ontario. 

Michael Kauzlaric van Vineland Innovation vertelt dat men hoopt het succes van Cold Snap verder uit te bouwen door rassen aan te bieden die een langere oogst hebben zodat telers hun seizoen kunnen verlengen en de consument verrassende nieuwe perenrassen kunnen bieden. "Alle drie de nieuwe perenrassen zijn goed bestand tegen bacterievuur en geschikt voor de koude Canadese winters," vervolgt Kauzlaric. Daarnaast garanderen de rassen een grote productie in boomgaarden met een hoge plantdichtheid. "Deze factoren moeten telers ertoe overhalen om de perenteelt een nieuwe kans te gunnen," aldus Ecker. 

Lees verder op goodfruit.com
Publicatiedatum: