Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe perenrassen geven Canadese telers weer hoop

Tien jaar nadat de verwerkingsfabriek werd gesloten en problemen met bacterievuur voor veel telers in Ontario aanleiding waren de perensector de rug toe te keren, lijkt de animo voor de perenteelt in de Canadese regio weer op te leven. 

Nieuwe perenrassen, die resistent zijn tegen bacterievuur en daarnaast bestand  tegen lage temperaturen en hoge dichtheid beplanting, zullen de sector mogelijk nieuw leven inblazen. "Vorige winter werden er 20.000 kratten Cold Snap peren aan de retailsector in Ontario verkocht," vertelt Matt Ecker, van de coŲperatie Vineland Growers, dat de exclusieve rechten op de teelt en verkoop van dit ras heeft.

Cold Snap is een marketingprogramma voor Harovin Sundown, een perenras waar ruim 40 jaar aan gewerkt werd in het kader van het inmiddels opgeheven Harrow veredelingsprogramma op het Agriculture en Agri-Food onderzoekscentrum in Ontario. 

Michael Kauzlaric van Vineland Innovation vertelt dat men hoopt het succes van Cold Snap verder uit te bouwen door rassen aan te bieden die een langere oogst hebben zodat telers hun seizoen kunnen verlengen en de consument verrassende nieuwe perenrassen kunnen bieden. "Alle drie de nieuwe perenrassen zijn goed bestand tegen bacterievuur en geschikt voor de koude Canadese winters," vervolgt Kauzlaric. Daarnaast garanderen de rassen een grote productie in boomgaarden met een hoge plantdichtheid. "Deze factoren moeten telers ertoe overhalen om de perenteelt een nieuwe kans te gunnen," aldus Ecker. 

Lees verder op goodfruit.com

Publicatiedatum: 5-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: