Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: in 4% pepers salmonella

Onlangs verscheen het eerste rapport over de salmonella-uitbraak in 2016, die in de Verenigde Staten meer dan 30 mensen ziek maakte en in verband gebracht werd met het eten van verse pepers. 

"Deskundigen hebben echter niet vast kunnen stellen welk type peper de ziektegevallen heeft veroorzaakt, noch van welke producent de groente afkomstig was. Gezien de beperkte houdbaarheid van verse pepers werden deze naar alle waarschijnlijkheid ten tijde van het onderzoek niet meer verkocht. 

De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft om deze reden het publiek niet gewaarschuwd tijdens de uitbraak die van 6 mei tot 9 juli 2016 duurde. "De FDA heeft tijdens het onderzoek samen gewerkt met CDC maar is er niet in geslaagd om een gemeenschappelijke bron van besmetting vast te stellen, zodat zij ook geen relevante informatie aan het publiek kon verstrekken," laat een FDA-woordvoerder weten. 

De FDA liet 1.600 monsters onderzoeken, waarvan 320 afkomstig waren van binnenlandse producenten en 1.280 van buitenlandse origine waren. Vanaf 1 april verzamelde het bureau 310 binnenlandse monsters en 1.255 importmonsters. In één van de binnenlandse monsters werd salmonella aangetroffen, wat neerkomt op een percentage van 0,3%. 

In 44 van de 1.211 van de importmonsters werd de bacterie gevonden, een percentage van 3,6%. 

FDA laat echter weten dat er nog geen conclusies getrokken kunnen worden omdat het onderzoek nog niet afgerond is. 

Gedurende de uitbraak werden er in de Verenigde Staten en Canada tot vier maal toe verse pepers teruggeroepen: 
  • Habanero pepers van Montero Farms in McAllen, Texas
  • Chilipepers van Canada Herb;
  • Veg-Pak Produce Ltd. Hete Pepers – Red Thai in Canada; en
  • Serrano pepers van Warren Produce in Edinburg, Texas.

Bron: foodsafetynews.com

Publicatiedatum: