Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Gemengde reacties op eerste Interpoma-beurs in Chinese Weihai

Op 28 juni werd de eerste internationale beurs voor appelproductieapparatuur (Interpoma 2017) in Weihai georganiseerd alsook de internationale top voor ondernemerstalent 'Internationale Forum voor Appelproductietechnologie'. Vele binnenlandse en internationale deskundigen woonden de beurs bij.

De geografische ligging van Weihai maakt het een uitstekende regio voor de appelproductie. De Chinese appelproductie zit nu in een kritieke overdrachtsfase van de traditionele naar de moderne productie. Op verschillende gebieden moeten er verbeteringen worden doorgevoerd, zoals in het appelteeltsysteem en het bodembeheer om op hetzelfde niveau te komen als de internationale appelproducenten.De internationale exposanten, bezoekers en deskundigen kwamen van over de hele wereld. De helft van de exposanten kwam uit het buitenland uit tien verschillende landen waaronder België, Duitsland, Italië en Korea. 

De sectordeskundigen lijken verschillende meningen over de beurs te hebben. Een leverancier: "Het aantal bezoekers ligt lager dan ik verwacht had, net als het aantal deskundigen. Bovendien is Weihai niet de beste plaats om dit evenement te organiseren." Een exposant van de tuinbouwsector was echter zeer optimistisch: "Er waren ongeveer 50 exposanten en 2.000 of 3.000 bezoekers. Het aantal bezoekers was misschien niet zo hoog, maar voor een eerste beurs is het niet slecht. Onder de bezoekers waren vele lokale producenten. Zij kwamen om de nieuwe technologieën en ontwikkelingen in de sector beter te leren begrijpen. Het forum was ook een succes: er waren meer dan 350 deelnemers."
Publicatiedatum: 3-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: