Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ian Thornhill (Vitaal Europe): "Markt voor limes enorm opgeleefd

Nieuw pakstation Inverafrut in Mexico sorteert limes op interne kwaliteit en schilschadeTholen - Na een teleurstellend seizoen voor limes tussen oktober en april is de markt inmiddels flink opgeleefd. Vitaal Europe is al jaren een specialist in de import van limes en directeur Ian Thornhill reisde vorige week af voor de opening van een nieuw state-of-the art pakstation van zijn Mexicaanse leverancier Inverafruit. Aan Ian viel de eer te beurt om tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag te hijsen."Men sorteert daar nu limes met de nieuwste technologie. Met dank aan infraroodcamera's worden alle vruchten zowel beoordeeld op de interne kwaliteit als de schilschade, wat uniek is op de markt. Dankzij deze kwaliteitssortering bij de bron kunnen we ons onderscheiden", vertelt Ian.

Vitaal Europe krijgt zowel directe aankomsten van deze leverancier in Nederland als bij moedermaatschappij Nationwide Produce in Londen. Vitaal verkoopt de limes door heel Europa, met de grootste afzet in Scandinavië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.De aankomsten van limes zijn de laatste vijf jaar fors toegenomen. Stuurden Mexico en Brazilië in week 22 van 2013 nog 56 containers limes, dit werden er al 76 in 2014, 77 in 2015, 97 in 2016 en dit jaar zijn er in week 22 maar liefst 130 containers verzonden. "Er is een gigantische boost geweest in de consumptie van limes, maar de afgelopen maanden hebben ook geleerd dat er teveel limes verstuurd kunnen worden", constateert Ian.

"De laatste weken worden er veel minder limes verstuurd, als gevolg van het slechte weer in Mexico en dat resulteert direct in een gezondere markt, met prijzen van 10 euro en hoger. Het zonnige weer van de afgelopen tijd stimuleert de verkoop van limes enorm. Wij focussen ons op de import van Mexicaanse limes omdat er vanuit Brazilie ook een stuk mindere kwaliteiten op de markt zijn", besluit Ian. Net als de citroenen zijn de limes van Vitaal Fairtrade-gecertificeerd.Voor meer informatie:
Ian Thornhill
Vitaal Europe
Tel: +31 (0) 174 639 060
sales@vitaaleurope.com
www.vitaaleurope.com

Publicatiedatum: 3-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: