Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rusland verlengt boycot tot eind 2018

Tholen – Rusland verlengt de boycot van onder andere groenten en fruit tot eind 2018. Dat meldt de Landbouwtak van de economische afdeling van de Nederlandse Ambassade in Moskou via Twitter. De Russische premier Medvedev zou dit gezegd hebben een dag nadat de sancties van de EU officieel met een half jaar verlengd werden.


Russische premier Dmitry Medvedev.

"Natuurlijk zullen we adequaat reageren. Gisteren hebben we dit onderwerp besproken met president Vladimir Poetin en de regering zal met een voorstel komen om de boycot te verlengen met een jaar, tot 31 december 2018," aldus de Russische premier.

Einde juni besloten de EU-landen unaniem om de sancties tegen Rusland nog zes maanden aan te houden. De EU oordeelde dat er te weinig vooruitgang geboekt is om de Minks-akkoorden te implementeren. Deze akkoorden moeten tot een wapenstilstand in Oost-Oekraïne leiden. Sinds invoering van de sancties in 2014, nadat Rusland zich in het Oost-Oekraïens conflict mengde en de Krim annexeerde, wordt elk half jaar geëvalueerd en moeten de EU-lidstaten beslissen over een verlenging van de sancties.

Rusland reageerde in 2014 op de sancties met een boycot van onder andere Europese groenten en fruit. Sindsdien wijst het Kremlin er op dat Europa eerst stappen moet zetten voor toenadering, voordat Rusland gaat nadenken over opheffen van de sancties. In dat licht is deze verlening geen verrassing. In eerste instantie verlengden de Russen de boycot telkens met zes maanden, net als de EU. De laatste keer werd er echter ook gekozen voor een verlenging van een jaar.


Publicatiedatum: 30-6-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*