Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fotoreportage: Grote belangstelling voor De Appeldag 2017

Tholen - Gisteren werd onder fatsoenlijke weersomstandigheden en daardoor grote belangstelling de jaarlijkse Appeldag 2017 geopend door Gerard Kievit (Delphy), Host Kees Oskam die zijn mooie bedrijf openstelde voor deze dag en voorzitter van de NFO Michiel Gerritsen. Helaas was Tweede Kamer lid Elbert Dijkgraaf die de officiële opening zou verrichten verhinderd op deze dag.

De 6e Appeldag werd  gehouden op het teeltbedrijf van Handelsmaatschappij Jan Oskam.  Naar schatting 1500 fruittelers en overige geïnteresseerden uit het hele land kwamen naar Neerijnen om informatie te krijgen en uit te wisselen over de actuele thema's in de teelt van met name appels maar zijdelings ook wel van peren. Bijna 120 standhouders uit alle segmenten binnen de toelevering van fruitteelt deelden hun ervaringen en producten met de bezoekers, en uiteraard was het een kennissen dag voor iedereen met aan de einde van de dag een gezellige drukte rond de bar.


Klik hier voor de fotoreportage

Er werden weer de nodige demo's en rondgangen gehouden die goed werden bezocht door de telers waar de volgende thema's werden besproken:
  • Tellen en meten van fruit d.m.v. Intelligent Fruit Vision technologie
  • Chemische vruchtdunning Elstar
  • Nieuwe mogelijkheden in de spint bestrijding
  • Mechanische, heet water en low doses onkruidbestrijding (Delphy) in vergelijking met chemische mogelijkheden (CAF)
  • Groeiregulatie en vruchtzetting Jonagold/Boskoop
Ook spuitdemo's met zowel groot als klein materieel werden met grote interesse gevolgd. De nadruk lag daarbij op effectieve spuittechniek, smart farming fruitteelt en algemene noviteiten in apparatuur. Oskam wil op deze manier van de gelegenheid gebruik maken om alle bezoekers, standhouders, de organisatoren (Delphy en NFO) en overige betrokkenen heel hartelijk te bedanken voor hun belangstelling en bijdrage aan dit evenement.Klik hier voor de fotoreportage

Foto's: Daan Sturm, Corline Boekhout en Andrea van den Hoven


Publicatiedatum: 30-6-2017

  

Reacties:


Na een bezoek gebracht te hebben op de "APPELDAG" op het bedrijf van de Firma Oskam in Neerijnen....wat heel veel hardfruittelers hebben gedaan ....waar een grote verscheidenheid aan toeleveranciers in hardfruitsector met stands aanwezig waren... Ik heb genoten van de vele oude bekenden (die voorheen wekelijks de Utrechse fruitveiling Op dinsdag bezochten) weer eens te ontmoeten .... Was hij er nog maar hoorde ik dan...jaja... Maar de meeste gesprekken gingen natuurlijk over nu.... Hoe gaat het met de conference en jonagold aflopen !!!!!...En de nieuwe oogst wat gaat dat ons brengen !!!!!...was een mooie dag op een mooie locatie met een trotse gastheer... Bij deze dank voor de organisatoren.... is allen maar goed voor de sector om elkaar is zo te ontmoeten.....
Sjaak baars, Vianen - 30-6-2017 21:09:59


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: