Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Onderzoek RIVM

"Slechts 15% volwassenen eet genoeg groenten en fruit"

Eind 2015 kwam de Gezondheidsraad met de nieuwe 'Richtlijnen goede voeding', waarin adviezen staan voor een gezonde voeding. Nu heeft het RIVM onderzocht in hoeverre we aten volgens deze richtlijnen vóór die tijd in 2012-2014. Dit is een mooi startpunt in onderzoek naar wat we eten in vergelijking met de nieuwe richtlijnen.

Het RIVM heeft in kaart gebracht wat volwassenen in de periode 2012-2014 aten en dronken. Vervolgens is dat vergeleken met de 'Richtlijnen Goede Voeding' van de Gezondheidsraad uit 2015. De Gezondheidsraad geeft in deze richtlijnen aan welke voedingsmiddelen en voedingspatronen leiden tot gezondheidswinst. De Gezondheidsraad geeft daarbij ook specifieke voedingsadviezen.  

Resultaten 2012-2014
In het onderzoek werd de adviezen uit Richtlijnen goede voeding 2015 vergeleken met wat mensen aten en dronken tussen 2012 en 2014. Wat opvalt is dat maar 15 procent van de volwassenen de aanbevolen hoeveelheid groenten at. Ook de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van fruit werd maar door 15 procent van de volwassenen gegeten. Vrijwel iedereen dronk suikerhoudende dranken (inclusief vruchtensappen): gemiddeld 2 kleine glazen per dag, terwijl de Gezondheidsraad aanbeveelt daar zo min mogelijk van te nemen. 

Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum: 30-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: