Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinezen met hoog inkomen willen enkel het allerbeste fruit

"Omdat in de afgelopen jaren de levensstandaard en het bewustzijn over fruit is verbeterd, let de moderne consument bij het kopen van fruit beter op de kwaliteit en de herkomst van het product. Op basis van wat ik zelf zie, is er sprake van een polariserende trend in de supermarktsector. Er is een sterkere vraag vanuit mensen met een hoger inkomen voor fruit van hoge kwaliteit met relatief hogere prijzen. Mensen met lagere inkomens vragen eerder om populair fruit," zegt Baggio Wang van Dalian Tianbao Green Foods.


Stafleden sorteren kersen
Geïmporteerde bananen

"We kopen allerlei soorten fruit in van teeltgebieden van over de hele wereld. Nadat we dit fruit naar China hebben geïmporteerd via de havens van Dalian, Shenzhen en Shanghai, verkopen we ze voornamelijk via traditionele kanalen aan distributeurs, supermarkten en fruitwinkels in de grote en middelgrote steden van China. Het fruit dat we importeren betreft onder andere bananen en doerian uit Vietnam, doerian uit Thailand, kersen uit Chili en avocado's uit Mexico. Tegelijkertijd produceren we ook fruit op onze eigen teeltbedrijven en kopen we fruit in van andere Chinese telers. Dit fruit wordt zowel op de Chinese als op de internationale markt gezet. Onze verhouding qua import en export komt op dit moment neer op 7:3."


Kersen van een teeltbedrijf


Verpakte appelen

"Eerder hadden we al met succes de markten van Rusland en Zuidoost-Azië geopend. Vorig hebben we geprobeerd om zes dozen appelen naar Amerika en Canada te exporteren. De markt reageerde goed en we kregen veel bestellingen binnen. We zijn daarom van plan om dit jaar onze export uit te breiden. We werken op dit moment aan de export van kersen in Dalian naar Macao. In Dalian hebben we een areaal van ongeveer 400 hectare. We produceren daar fruit, zoals appelen, kersen en peren. We hebben daarnaast nu ook de beschikking over onze eigen sorteerlijn, met uitrusting uit Nieuw-Zeeland. Hierdoor kunnen we tegemoet komen aan de vraag van onze klanten naar kwalitatief hoogwaardige producten. Dit garandeert een voordelige positie op de markt."


Bedekte bananenproductie

Het meten van het suikergehalte van appelen

"Terwijl we geleidelijk onze markt ontwikkelen, hopen we in de toekomst uit te breiden naar supermarkten in Beijing, Sjanghai, Guangzhou en in het noordoosten van China. Ook willen we zakenrelaties aangaan met meer fruitimporteurs. Verder willen we fruit van uitstekende kwaliteit bij de Chinese consument brengen, zoals doerian uit Thailand. Om onze partners in de gelegenheid te stellen om ons beter te leren kennen, zijn we aanwezig op verschillende beurzen voor groente en fruit, zoals bij Asia Fruit Logistica, dat in september in Hong Kong wordt gehouden. We zijn daar te vinden bij stand 3-V07."

Baggio Wang
Dalian Tianbao Green Foods Co., Ltd. 
Import & Export Manager of  Fruit&Veg. Dept.
Phone: +86 411 3995 9276 
Fax: +86 411 3995 9033
Mobile: +86 135 9180 9315

Publicatiedatum: 30-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: