Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Enorme worteloogst in Europa

Dit jaar waren de weersomstandigheden voor de Europese wortelteelt ideaal, waardoor de opbrengst hoog was en er mogelijk een overaanbod zal zijn. Met het 2017/2018 seizoen in zicht is hier een kort overzicht van Rush Group:

Verenigd Koninkrijk
In het 2017/2018 seizoen zullen de oostelijke provincies het grootste gedeelte van de oogst leveren, zoals Norfolk en Suffolk. 

Nederland
Het Nederlandse seizoen begint over een paar weken. 

Frankrijk
Het seizoen begon in mei en er kan nog veel verkocht worden, omdat hun belangrijkste markt (het Verenigd Koninkrijk) nog steeds de Schotse oogst gebruikt. Deze Schotse oogst begon ook in mei. De Fransen hebben zich daarom op de binnenlandse markt gericht om lokale prijzen te beschermen. Een groot gedeelte van de oude oogst werd weggegooid voor de komst van de nieuwe oogst. 

Spanje
De nieuwe oogst is volop aan de gang en er is nog veel van de oogst over. Het nadeel van dit goede seizoen is dat er meer aanbod dan vraag is, waardoor landen zoals Frankrijk goede producten moeten weggooien. Rush kon sommige klanten helpen met hun worteloogst. Zij hebben contacten in de verwerkingssector, kennen telers over de hele wereld en hebben veel kennis van het product. Rush kan vaak een hele oogst verkopen, waardoor ze hun telers een betere financiële rentabiliteit geven. Tegelijkertijd kunnen ze specifieke maten aanbieden die ze nodig hebben voor de verwerking. De verwerkingsmarkt groeit snel, omdat de manier waarop consumenten hun groenten eten steeds verandert.

Voor meer informatie
Tom Ebdon
Rush Group
Tel: +44 (0) 20 7645 6750
tom@rushgroup.co.uk
www.rushgroup.co.uk

Publicatiedatum: 30-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: