Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Waarom de AGF-prijzen in Nieuw-Zeeland zoveel hoger zijn dan in AustraliŽ

Veel Nieuw-Zeelanders, die in AustraliŽ wonen, zijn geschokt over de hoge prijzen in hun land als ze die vergelijken met de prijzen in AustraliŽ. Op de Facebookpagina Kiwis in Aussie plaatste iemand een foto van de prijzen in de supermarkten in Nieuw-Zeeland. Hier kwamen honderden reacties op. Op de foto is te zien dat broccoli $3,69 (Ä2,37) kost, 1 kg courgettes $8,89 (Ä5,70), een avocado $4,99 (Ä3,20) en een komkommer $3,69 (Ä2,37). 

Deze prijsstijging van groenten en fruit komt voornamelijk door de natte herfst, waardoor de groei beperkt werd en sommige gewassen verwoest werden. Dit veroorzaakte een tekort aan producten. Ook hebben andere factoren invloed op de prijzen, zoals de bevolkingsgrootte. Dit meldt woordvoerder van New Zealand Food & Grocery Council, Brent Webling. Webling: "Er wonen in Sydney meer mensen dan in Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat de schaalvoordelen in AustraliŽ erg verschillen van Nieuw-Zeeland. In AustraliŽ kunnen ze meer telen voor minder geld, omdat ze langer kunnen produceren. 

Een andere reden voor de stijgende kosten is dat Nieuw-Zeeland veel exporteert naar AziŽ en het Oosten. Webling: "Omdat de levensstandaard in ontwikkelingslanden stijgt, komt er meer vraag naar export van hoogwaardige voeding. Dit geeft druk op de prijzen. We introduceren onze eigen subsidies, wat betekent dat we meer betalen."

Publicatiedatum: 3-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: