Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Export Zuid-Afrikaans citrus naar China neemt geleidelijk toe

"Dit jaar begon het Zuid-Afrikaanse citrusseizoen in april. Naar verwachting duurt het seizoen tot oktober. Volgens statistieken had de citrusimport vanuit Zuid-Afrika in 2016 een waarde van US$80 miljoen (Ä70,3 miljoen). Daarmee was Zuid-Afrika de belangrijkste leverancier van citrus voor de Chinese markt. De citrusimport is ten opzichte van 2015 met bijna 24% toegenomen. Volgens prognoses gaat het exportvolume van Zuid-Afrikaans citrus ook dit jaar toenemen en zal ook de prijs dit jaar hoger uitvallen."


Zuid-Afrikaanse sinaasappelen van uitstekende kwaliteit

Berda Fruit is een internationaal importbedrijf voor fruit. Het bedrijf heeft ruim 20 jaar ervaring met het importeren van vers fruit uit Zuid-Afrika. Er zijn door de jaren heen partnerschappen gesloten met een groot aantal belangrijke leveranciers in Zuid-Afrika. Zodoende heeft Berda Fruit indirect toegang tot een groot Zuid-Afrikaans areaal en daarmee een stabiele aanvoer van fruit. 

"We importeren vanuit Zuid-Afrika citroenen, grapefruit, clemengold-mandarijnen, navelsinaasappelen, bloedsinaasappelen en ook andere fruitsoorten zoals witte druiven, rode druiven, Rose Fragrance-druiven en Beauty-druiven. Al dit fruit komt China binnen via de havens van Guangzhou of Shanghai, waar ze eerst worden geÔnspecteerd om te zien of ze onze standaard wel halen. Daarna komen ze in de grootste en op een na grootste steden van China bij supermarkten en groothandelaren terecht."

"We maken gebruik van een combinatie van zowel traditionele leveringsketens als online platformen. Op dit moment bedraagt het aandeel van ons eigen online groothandelsplatform 10% van onze totale omzet. Door de ontwikkeling van e-commerce is dit aandeel zich continu aan het uitbreiden. We zijn van plan om goed gebruik te maken van ons online platform, zodat we consumenten sneller en makkelijker van dienst kunnen zijn. Dit gaat hand in hand met een sterke klantenservice, zowel voor als nadat de klant ons fruit heeft aangeschaft."

Stafleden tijdens een workshop op het teeltbedrijf

"Het seizoen voor druiven vanuit Zuid-Afrika begint in november en loopt dan door tot het einde van april. Het is nog te vroeg om een schatting van de omstandigheden van dit seizoen te geven. Als we echter naar de huidige situatie kijken, zal de Zuid-Afrikaanse druivenopbrengst voor 2017 waarschijnlijk iets groter zijn dan in 2016. Prognoses laten zien dat het volume aan druiven dat naar China wordt geŽxporteerd iets hoger gaat zijn dan vorig jaar. Dit geldt ook voor de prijs."


Zuid-Afrikaanse druiven"We hebben kwaliteit altijd gezien als een noodzakelijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. We werken al meer dan twintig jaar aan het uitvoeren van kwaliteitsinspecties bij al onze fruitsoorten. Daarom heeft Berfa Fruit een regionaal kantoor opgezet in Zuid-Afrika. Zodra bekend is welke fruitsoorten we gaan importeren, gaan inspecteurs van dit kantoor naar de betreffende teeltbedrijven om de kwaliteit van het fruit te bepalen. Vervolgens kijken ze bij het pakstation voor de volgende stap in het selectieproces, zodat we kunnen garanderen dat al het fruit in onze dozen van topkwaliteit is. Het eigen merk van Berda Fruit is "Golden Cheetah". Fruit moet nog door een laatste inspectieronde komen voor het onder dit label mag worden verkocht."

Golden Cheetah-sinaasappelen na het selectieproces

"Dankzij de goede reputatie van onze onderneming en de hoge kwaliteit van ons fruit is ons marktaandeel geleidelijk aan steeds gegroeid. Om mensen in staat te stellen om meer over Berda Fruit te leren, nemen we vaak actief deel aan allerlei fruitconferenties. In september staan we bijvoorbeeld op de Asian Exhibition for International Fruit and Vegetables dat in Hong Kong plaats vindt. We zijn daar te vinden op stand 5-P31." 

Chauncey Wang
 Berda Fruit Co.,Ltd.
Phone:+86 134 3163 5541

South Africa
Global Procurement Manager
Contact:Pieter Marais
Phone:+27(0)73 259 5950

Chile
Chile Office Manager
Contact:Francisco Rojas
Phone:+56(0)978375016

Publicatiedatum: 30-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: