Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tanzania: weefselcultuur om aardappelproductie te stimuleren

In plaats van te vertrouwen op het poten van stukjes van de volwassen aardappelplant, hebben zoeteaardappeltelers een oplossing voor hun lage opbrengst gevonden. De technologie van weefselcultuur kan miljoenen schone pootaardappelen produceren uit rassen met een hoge opbrengst.

Deze nieuwe aardappelen kwamen voort uit demonstraties tijdens de velddag voor telers, uitgevoerd door een agribusiness-innovatiegroep die de aardappelproductiviteit in Tanzania moet transformeren. De demonstraties waren onderdeel van een pootaardappeltechnologieprogramma dat de productiviteit van de aardappel wil verhogen.

"De technologie hierachter is die van weefselcultuur om miljoenen schone pootaardappelen te produceren van rassen met een grote opbrengst", aldus Wilfred Mushobozi, CEO van Crop Bioscience Solutions van Arusha. Hij vertelde de aanwezige aardappeltelers, die uit verschillende districten van de regio's Arusha en Kilimanjaro kwamen dat de technologie geschikt is voor grotere opbrengsten van zoete aardappelen. "Dit is hoe wetenschap en innovaties de aardappelketen in Tanzania kunnen transformeren", aldus Musobozi tijdens de demonstraties in Ngaramtoni.

Publicatiedatum: 14-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: