Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Scott Farms heeft flink geïnvesteerd in de exportmarkt

"We zitten nog middel in het pootseizoen," vertelt Jeff Thomas van het Noord-Carolina gevestigde Scott Farms. Het poten van zoete aardappelen vindt doorgaans vanaf half april plaats en loopt door tot eind juli. Ondanks de vele regen die in het oostelijke deel van de staat Noord-Carolina viel, verloopt het poten redelijk goed. "Eén van de vroege percelen ligt er prachtig bij," laat Thomas weten. Scott Farms teelt zijn zoete aardappelen op een areaal van zo'n 1.200 hectare. 


Het poten van zoete aardappelenDe drie populairste rassen
Het vroege ras waar Thomas het over had, is Covington. Dit is een traditionele zoete aardappel met oranje vruchtvlees en tevens het ras waar Noord-Carolina beroemd om is. "Het heeft goede smaak- en kookeigenschappen en kan prima bewaard worden. Dit ras wordt zo'n 90 tot 110 dagen na het poten gerooid. Twee andere beroemde rassen zijn Bonita en Murasaki. Bonita heeft een lichte schil en wit vruchtvlees, terwijl Murasaki een paarse schil en wit vruchtvlees heeft. 


Van links naar rechts: de rassen Covington, Murasaki en Bonita 

"We hebben een verwerkingsfaciliteit," legt Thomas uit. "Na de oogst ondergaan al onze zoete aardappelen een warmtebehandeling, een procedure dat vier tot acht weken in beslag neemt en de smaak en houdbaarheid van het product aanzienlijk verbeterd." In oktober vorig jaar heeft Scott Farms een bewaarloods van 7.500 m2 geopend waarmee het zijn opslagcapaciteit aanzienlijk heeft vergroot. In combinatie met het nieuwe, ultramoderne en geautomatiseerde pakstation, kan het bedrijf zijn klanten jaarrond producten van een hoge en consistente kwaliteit leveren. 

Bewerkte producten voor de binnenlandse markt
Op de binnenlandse markt bouwt Scott Farms zijn merk eveneens uit door bewerkte producten te introduceren. "We werken samen met koks die ons helpen om bijzondere recepten te bedenken," vervolgt Thomas. Jason Smith is kok en eigenaar van de restaurantketen 18 dat vier vestigingen in Noord-Carolina heeft. Voor de zomermaanden heeft hij een aantal zomerse gerechten ontwikkeld, waaronder een zoete aardappelsalade met garnalen. Andere bewerkte producten van Scott Farms zijn de 'Steam-In-Bag' (680 gram) magnetronverpakking die vorig najaar op de markt kwam, evenals een eenpersoonsportie van 227 gram. Voor gezinnen biedt het bedrijf een voordeelverpakking met vier grote zoete aardappelen om te poffen. 
Overzicht van bewerkte producten

Export is net zo belangrijk
De exportmarkt is ook belangrijk voor het bedrijf. "We hebben flink geïnvesteerd in de exportmarkt omdat we zowel de binnenlandse als exportmarkt willen bedienen," legt Thomas uit. "Ons kantoor in het Verenigd Koninkrijk helpt ons om onze focus op de export te bewaren. We beheren de hele productieketen, van de aardappelplant tot aan het moment dat onze zoete aardappelen de klant bereiken. Hierdoor weten we zeker dat onze klanten een product van de hoogst mogelijke kwaliteit ontvangen."

Voor meer informatie:
Jeff Thomas
Scott Farms
Tel: 919-284-4030

Publicatiedatum: 30-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: