Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
iShare-project versimpelt delen datagegevens logistieke sector

Er is weer een stap gezet op weg naar het eenvoudiger delen van data in de logistiek. Jan Bert Schutrops, president Vopak Nederland en voorzitter van de Stuurgroep van het Neutraal Logistiek Informatie Platform, nam de bta-versie van iShare gisteren in ontvangst, waardoor het delen van data makkelijker moet worden.

Data delen
Met dit afsprakenstelsel is het vanaf 2018 mogelijk dat de logistieke sector op een simpele en gecontroleerde manier data deelt. Ook met tot dusver onbekende partijen.

De afgelopen maanden heeft een grote verscheidenheid aan logistieke partijen, waaronder evofenedex, intensief gewerkt aan het ontwikkelen van het afsprakenstelsel. Publieke en private partijen, vragers en aanbieders van data n softwareleveranciers hebben bijgedragen aan het co-creatieproces.

Intensiever samenwerken
Met het iShare-project wil de Topsector Logistiek samenwerking in de keten aanjagen, omdat zij van mening is dat er op dat terrein nog veel te winnen valt. Het ontbreken van overkoepelende afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie is een belemmering voor intensiever samenwerken in de keten.

Spelregels
Organisaties die met hun eigen apps, websites, platformen of programma's gebruikmaken van iShare, voldoen aan de regels van het afsprakenstelsel. Die regels zorgen ervoor dat de gegevensuitwisseling veilig is, de privacy gewaarborgd en de deelnemende organisaties aan de juridische eisen voldoen.

Aanmelden
Logistieke partijen en ICT-bedrijven die belangstelling hebben in iShare, kunnen contact opnemen via info@iShare-project.org.

Bron: evo

Publicatiedatum: 16-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: