Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

iShare-project versimpelt delen datagegevens logistieke sector

Er is weer een stap gezet op weg naar het eenvoudiger delen van data in de logistiek. Jan Bert Schutrops, president Vopak Nederland en voorzitter van de Stuurgroep van het Neutraal Logistiek Informatie Platform, nam de bèta-versie van iShare gisteren in ontvangst, waardoor het delen van data makkelijker moet worden.

Data delen
Met dit afsprakenstelsel is het vanaf 2018 mogelijk dat de logistieke sector op een simpele en gecontroleerde manier data deelt. Ook met tot dusver onbekende partijen.

De afgelopen maanden heeft een grote verscheidenheid aan logistieke partijen, waaronder evofenedex, intensief gewerkt aan het ontwikkelen van het afsprakenstelsel. Publieke en private partijen, vragers en aanbieders van data én softwareleveranciers hebben bijgedragen aan het co-creatieproces.

Intensiever samenwerken
Met het iShare-project wil de Topsector Logistiek samenwerking in de keten aanjagen, omdat zij van mening is dat er op dat terrein nog veel te winnen valt. Het ontbreken van overkoepelende afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie is een belemmering voor intensiever samenwerken in de keten.

Spelregels
Organisaties die met hun eigen apps, websites, platformen of programma's gebruikmaken van iShare, voldoen aan de regels van het afsprakenstelsel. Die regels zorgen ervoor dat de gegevensuitwisseling veilig is, de privacy gewaarborgd en de deelnemende organisaties aan de juridische eisen voldoen.

Aanmelden
Logistieke partijen en ICT-bedrijven die belangstelling hebben in iShare, kunnen contact opnemen via info@iShare-project.org.

Bron: evo
Publicatiedatum: