Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikanen importeren meer Peruaans citrus

"Peru exporteert al grote volumes naar de VS, maar het is voor het eerst in vier jaar tijd dat een container sinaasappelen wordt geëxporteerd. Het is een goede zaak dat de container bij ons is terechtgekomen," zegt Ariel Algria van het Amerikaanse Vinefresh. Volgens haar is de lading sinaasappelen nu nog een test. Bij positief resultaat wordt er in het komende seizoen geprobeerd om nog eens vijf tot tien containers te laten exorteren.

"Peru heeft kwaliteit die geschikt is voor export. Ze hebben in Peru alleen wel een interessante markt met goede prijzen nodig. De Peruaanse lokale markt voor sinaasappelen is namelijk ook erg goed," legt Ariel uit. Daarom heeft Vinefresh voor verschillende producten een overeenkomst gesloten met Peru. Naast sinaasappelen vallen ook andere soorten citrus onder deze overeenkomst. 

Wuhl Shafman Lieberman Corp. is een van de belangrijkste groothandelaren voor fruit aan de Noord-Oostcorridor. Het bedrijf is al ruim 100 jaar actief in dit marktsegment en heeft met name veel ervaring met de oostkust van de VS. Onlangs is het bedrijf begonnen om producten direct van Peruaanse telers te importeren.



Volgens Ariel is het Peruaanse seizoen voor een groot deel afhankelijk van Californië, maar ondanks dat zou juni commercieel gezien interessant kunnen zijn als tijdsraam. "Als het seizoen in Californië afloopt, moeten we concurreren met Zuid-Afrika en Chili, dat ook grote volumes importeert."



Afhankelijk van het seizoen importeert Vinefresh uit een aantal verschillende landen die over de hele wereld zijn verspreid. De belangrijkste import producten zijn citrus, sinaasappelen, mandarijnen, granaatappelen, clementines, druiven en blauwe bessen. Het bedrijf had dertien jaar lang zijn hoofdkwartier in Chili. Voor de beginnende handel met Peru heeft Vinefresh een kantoor in dit land opgezet. "De eerste stap komt neer op het creëren van sterke zakenrelaties voor import. We zoeken naar betrouwbare mensen die goede kwaliteit kunnen leveren," zegt Ariel tot slot.

Voor meer informatie:
Ariel Alegria
VINEFRESH
Pasaje Mártir Olaya 129, Of -1905
Miraflores - PERÚ
Mobile: 51 970 502 457
E: Ariel.Alegria@vinefresh.com
52-62 Cornelia Street
Newark, NJ 07105
USA
Publicatiedatum: