Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikanen importeren meer Peruaans citrus

"Peru exporteert al grote volumes naar de VS, maar het is voor het eerst in vier jaar tijd dat een container sinaasappelen wordt geŽxporteerd. Het is een goede zaak dat de container bij ons is terechtgekomen," zegt Ariel Algria van het Amerikaanse Vinefresh. Volgens haar is de lading sinaasappelen nu nog een test. Bij positief resultaat wordt er in het komende seizoen geprobeerd om nog eens vijf tot tien containers te laten exorteren.

"Peru heeft kwaliteit die geschikt is voor export. Ze hebben in Peru alleen wel een interessante markt met goede prijzen nodig. De Peruaanse lokale markt voor sinaasappelen is namelijk ook erg goed," legt Ariel uit. Daarom heeft Vinefresh voor verschillende producten een overeenkomst gesloten met Peru. Naast sinaasappelen vallen ook andere soorten citrus onder deze overeenkomst. 

Wuhl Shafman Lieberman Corp. is een van de belangrijkste groothandelaren voor fruit aan de Noord-Oostcorridor. Het bedrijf is al ruim 100 jaar actief in dit marktsegment en heeft met name veel ervaring met de oostkust van de VS. Onlangs is het bedrijf begonnen om producten direct van Peruaanse telers te importeren.Volgens Ariel is het Peruaanse seizoen voor een groot deel afhankelijk van CaliforniŽ, maar ondanks dat zou juni commercieel gezien interessant kunnen zijn als tijdsraam. "Als het seizoen in CaliforniŽ afloopt, moeten we concurreren met Zuid-Afrika en Chili, dat ook grote volumes importeert."Afhankelijk van het seizoen importeert Vinefresh uit een aantal verschillende landen die over de hele wereld zijn verspreid. De belangrijkste import producten zijn citrus, sinaasappelen, mandarijnen, granaatappelen, clementines, druiven en blauwe bessen. Het bedrijf had dertien jaar lang zijn hoofdkwartier in Chili. Voor de beginnende handel met Peru heeft Vinefresh een kantoor in dit land opgezet. "De eerste stap komt neer op het creŽren van sterke zakenrelaties voor import. We zoeken naar betrouwbare mensen die goede kwaliteit kunnen leveren," zegt Ariel tot slot.

Voor meer informatie:
Ariel Alegria
VINEFRESH
Pasaje MŠrtir Olaya 129, Of -1905 
Miraflores - PERŕ
Mobile: 51 970 502 457
E: Ariel.Alegria@vinefresh.com
52-62 Cornelia Street
Newark, NJ 07105
USA

Publicatiedatum: 28-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: