Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aardappelareaal in Groot-BrittaniŽ stijgt met 4%

Analisten van AHDB Potatoes Market Intelligence ramen het totale teeltareaal van aardappelen in Groot-BrittanniŽ op 121.000 hectare. Dit is 4% meer dan vorig jaar. In 2012, 2013 en 2014 was het areaal ongeveer even groot. Deze cijfers werden maandag 26 juni bekendgemaakt.  
Ook in andere landen van Europa is het areaal toegenomen. De North-west European Potato Growers (NEPG) omvat BelgiŽ, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Deze landen hebben een gezamenlijke toename van 3,6%. Ondanks deze toename zullen de uiteindelijke teeltcijfers afhangen van de aardappeloogst per hectare. AHDB marktanalisten hebben rekening gehouden met verscheidene scenario's, waaruit bleek dat de oogst waarschijnlijk zal stijgen. 

Amber Cottingham: "Het vijfjarige gemiddelde van de oogst is 44,7 ton per hectare (t/ha). Hiermee zou de teelt met 4% toenemen. Dit gemiddelde omvat ook 2012, wat een extreem laag oogstjaar was vanwege het ongunstige weer. Als 2012 niet meegerekend wordt, komt het gemiddelde neer op 46,7 t/ha. Dit zou betekenen dat de productie met 8% zou toenemen, vergeleken met het 2016/17 seizoen."

Read more at potatobusiness.com

Publicatiedatum: 28-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: