Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
evofenedex:

"Positief dat EU toenemend protectionisme wil aanpakken”"

De EU wil de wereldwijde 'plaag van protectionisme' een halt toeroepen. Dit stelde EU-commissaris voor Handel Cecilia Malmström gisteren als reactie op het rapport 'Trade and Investment Barriers', het eindrapport van het jaarlijkse onderzoek van de Europese Commissie naar protectionisme. evofenedex is positief over de opstelling van de EU-commissaris, maar stelt dat concrete actie nodig is voor verdere groei van export en banen in Nederland.

Protectionisme neemt toe

Volgens het rapport is het aantal handelsbelemmeringen waar Europese exporteurs mee worden geconfronteerd in 2016 met 10 procent gestegen. Eind vorig jaar werden er 372 dergelijke handelsbelemmeringen toegepast in meer dan 50 handelsbestemmingen wereldwijd.

Rusland, Brazilië en China voeren de lijst aan van landen waar ondernemers de meeste handelsbelemmeringen melden. Als voorbeelden van handelsbelemmeringen noemen ondernemers onder meer staatssteun, beperking van markttoegang en invoertarieven.

Doorbreken trend cruciaal
evofenedex is bezorgd over het toenemende protectionisme voor de positie van Nederland handelsland, Nederlandse ondernemers en hun werknemers. Nederland verdient zijn geld met handel: ongeveer een derde van ons nationale inkomen hangt samen met handel en jaarlijks exporteren we zo'n 425 miljard aan goederen. 59 procent van de Nederlanders werkt bij een bedrijf dat importeert, exporteert of beide doet.

Volgens evofenedex zijn goede handelsverdragen met andere landen noodzakelijk om de handel eenvoudig te laten verlopen en om handelsbelemmeringen te voorkomen. evofenedex pleit daarbij voor transparant tot stand gekomen en op handel gerichte verdragen.

Bron: EVO
Publicatiedatum: