Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kolios

Grieks areaal gele kiwi's gegroeid

De Griekse exporteur George Kolios is gespecialiseerd in de inkoop en export van gele en groene kiwi's. Hij heeft het monopolie op de export van de duurdere gele kiwirassen, waar het bedrijf zich de laatste jaren vooral op heeft gericht. 

"We werken met gecontracteerde telers en zullen ons areaal voor gele kiwi's verder vergroten. We hebben al 12 hectare aangeplant maar het zal nog wel enige jaren duren voordat deze bomen volledig productief worden. We gaan ook 8 hectare in de regio Attica aanplanten. Deze extra productie zal in landen zoals India en Indonesië vermarkt gaan worden."


Naast het nieuwe areaal van 12 hectare heeft het bedrijf ook al een bestaande plantage van 4,9 hectare die al productief is. De volgroeide bomen leveren zo'n 350 ton fruit op. De jongere bomen, die op 30% van hun productiecapaciteit zitten, leveren ook nog eens 30 tot 40 ton op.

"Onze belangrijkste strategie achter het vermarkten van gele kiwi's is dat we onze productie in kleine volumes aan landen over de hele wereld leveren. Op deze manier kunnen consumenten vertrouwd raken met onze producten. Wanneer we volledig productief zijn, kunnen we grotere volumes gele kiwi's aan deze markten gaan leveren. We exporteren onze kiwi's naar China, Indonesië, landen in het Midden-Oosten, Nederland, Duitsland en Spanje."



Het Midden-Oosten en Azië blijven echter de belangrijkste markten omdat de consument hier een voorkeur voor zoetere fruitrassen heeft, zoals de gele kiwi. George is actief in landen als Saoedi-Arabië, Libanon, Jordanië en Egypte. "We kwamen met deze landen in contact via ons netwerk. We hebben onze nieuwe klanten ontmoet op de vakbeurs in Berlijn, waar zij aangaven belangstelling voor ons product te hebben. We leverden al groene kiwi's aan Libanon waardoor consumenten op deze markt al vertrouwd waren met ons merk."

Volgens George is kwaliteit het sterkste punt van zijn bedrijf. Om deze kwaliteit op peil te houden, werkt het bedrijf met zevenjarige contracten. Terwijl telers van groene ieder moment kunnen stoppen, dienen telers van gele kiwi's zich aan het contract te houden. De gele kiwi's worden allemaal onder hetzelfde overkoepelende label vermarkt. 


De gebroeders Kolios van Kolios: Directeur Christis Kolios en algemeen directeur Georgios Kolios

Het grote voordeel van gele kiwi's ten opzichte van groene rassen is dat ze hogere prijzen opbrengen, wat lucratieve mogelijkheden schept. "In het begin was het moeilijk om de kiwi's op de binnenlandse markt te introduceren omdat ze duurder waren en mensen het product nog niet kenden. We hebben echter gemerkt dat gele kiwi's bij 90% van de consumenten die ze proberen in de smaak vallen en dat de klanten er voor terugkomen. Met deze kiwi's richten we ons op het duurdere marktsegment. Het is ons gelukt om onze afzet van gele kiwi's in één jaar tijd te verdubbelen."

"De eerste volumes die we vorig jaar naar China hebben geëxporteerd werden goed ontvangen. Het ging zelfs nog beter dan we hadden verwacht. We kijken er nu naar uit om onze export van zowel gele als groene kiwi's naar Arabische markten eveneens uit te breiden," vertelt George tot slot. 

 
Voor meer informatie:
George Kolios
Kolios 
Mobile: 0030-693-685-920
Publicatiedatum: