Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese fruitprijzen bepaald door kwaliteit

"We kopen allerlei soorten fruit in van Chinese en internationale teeltbedrijven. We hebben onze eigen merken, zoals 23 Degrees North Hami-meloenen en de Jiu Tai-doerian. Ook hebben we producten die het merk van de leverancier zelf dragen. We gebruiken voornamelijk traditionele kanalen om onze producten in Chinese steden aan supermarkten en andere retailers te leveren. Op dit moment wordt fruit geïmporteerd via de havens van Shenzhen, Shanghai en Xiamen. We overwegen om in de toekomst via Hong Kong te importeren, omdat de levertijden daar zo stabiel zijn."


Een delegatie van Jiu Tai Agriculture inspecteert een teeltbedrijf voor sinaasappelen

"Op dit moment heeft importfruit een aandeel in onze totale omzet van 15% tot 20%. We werken met fruit als appelen, bananen, doerian, dragonfruit en sinaasappelen. De prijs van het product wordt bepaald door de kwaliteit. Als we een bepaald product hebben geselecteerd, sturen we in verband met kwaliteitscontrole een delegatie van experts voor inspectie naar de betreffende teeltbedrijven, pakstations en sorteerlijnen. Daarna stellen we een standaard op voor de export op basis van de kenmerken van het teeltbedrijf en de vraag naar het betreffende product."

"In de afgelopen jaren zijn veel Chinese fruitbedrijven gaan werken met eigen merken. Ook zijn ze zich meer gaan focussen op voedselveiligheid. Er zijn echter nog steeds verschillen te zien tussen Chinees fruit en importfruit. Een van de voornaamste redenen hiervoor is omdat er in China veel sprake is van lucht-, water- en bodemverontreiniging. Telers moeten daarom gebruik maken van gewasbeschermingsmiddelen, wat invloed heeft op de kwaliteit van het product. Een andere reden voor het kwaliteitsverschil is omdat EU de vereisten voor fruitkwaliteit steeds strenger maakt. Verder moeten Chinese telers nog steeds een inhaalslag maken op het gebied van verpakking en koelopslag."


23 degrees North Hami-meloenen

"Omdat de levensstandaard steeds beter wordt en omdat consumenten zich meer bewust zijn geworden van voedselveiligheid, is de vraag naar geïmporteerd fruit vanuit de consument in de afgelopen jaren constant toegenomen. Hierdoor is de import van fruit sneller gegroeid. Aan de hand van onze bedrijfsfilosofie "productkwaliteit, gezondheid, merk en veiligheid,' zoeken we over de hele wereld naar leveranciers van uitstekend fruit. Op deze manier kunnen we onze klanten voorzien van nog betere producten."

Fujian Jiu Tai Agricultural Development Co., Ltd.
Henry Wang
Phone: +86 136 8503 3992
Email: henry1058@qq.com

Publicatiedatum: 27-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: