Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen maken hoge prijzen voor Red Globe druiven

Het seizoen van de Chinese provincie Yunnan voor Red Globe-druiven is in het begin van juni van start gegaan. De oogst begon twee weken eerder dan normaal. Het seizoen zal in het midden of aan het einde van augustus aflopen, waarna kort daarop het seizoen voor Red Globes in de provincie Xinjiang van start zal gaan. "Wegens het weer is de opbrengst aan Red Globes in Yunnan jaar op jaar afgenomen met 40%," aldus Hebe van Jining Green Stream.


Vers geplukte druiven


Rode druiven met hoog suikergehalte

De prijzen van Red Globes uit Yunnan zijn ten opzichte van vorig jaar met 20% tot 30% toegenomen. De druiven kosten rond de 10 yuan (€1,31) per kilo. In 2016 kwamen de prijzen bij telers neer op minimaal 7 yuan en maximaal 13 yuan (€0,92 tot 1,70).


Verse druiven, klaar om te worden gesorteerd


Verpakte druiven, gereed voor export

"We kopen Red Globe-druiven in vanuit Yunnan en Xinjian en verpakken deze direct in plastic of piepschuim-dozen. Daarna sturen we ze naar de haven van Shenzhen om ze vervolgens onder het merk Greenstream naar groothandelaren en retailers te exporteren in landen als Indonesië, Maleisië, Sri Lanka en Bangladesh. De export van Red Globe duurt elk jaar tot het einde van november. Dankzij de goede kwaliteit van ons product en reputatie van ons bedrijf hebben we een stabiele klantenkring op weten te bouwen in de markt van Zuidoost-Azië. Hoewel er ook Australische druiven op deze markt worden geplaatst, vormt Australië geen concurrentie voor ons omdat daar sprake is van een ander oogstseizoen," legt Hebe uit.

Hebe
Jining Green Stream Ltd.
Tel: +86 135 6373 8376
Email: sales8@greenstream.cn
www.greenstream.cn
Publicatiedatum: