Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aart Blom investeert fors in kersenteelt en promotie

"Zeldzaam goed jaar voor Hollandse kersen"

Tholen - Hoewel Aart Blom met zijn groothandel het hele fruitassortiment vermarkt, is de kersentijd voor hem de mooiste van het jaar. "Mijn eigen teelt heb ik ook helemaal ingericht op de kersen. Daarmee kunnen we ons nog onderscheiden!" Zijn afzet is voor het grootste gedeelte gericht op de Nederlandse retail en groothandel, maar ook bij zijn stalletje van Boomgaard D'n Kerkewaerdt bij Afslag 31 in Wadenoijen komen de consumenten af en aan om Hollandse kersen in te slaan.Tot drie jaar geleden exporteerde Fruitpartners Blom uit Deil bijna de helft van haar fruit naar de Russische markt. Toen de boycot zijn intrede deed bij aanvang van het hardfruitseizoen, moest er snel geschakeld worden. Door het vizier te richten op de Duitse, maar met name de binnenlandse retail wist het bedrijf toch haar omzet te behouden. "Nederlandse retailers zijn altijd in voor Hollandse kersen. Afgelopen week hadden we een actie bij Hoogvliet en kwamen hier 68 groentechefs in een pluktreintje een rondje doen over het bedrijf."

"Mijn eigen overkapte kersenteelt van 20 hectare vormt voor mij de basis en daarnaast koop ik wat kersen bij een vaste groep telers. Ik doe de inkoop volledig zelf en weet dus goed welke kersen ik koop. In het verleden teelde ik veel appels en peren zelf, maar om programma's in te vullen voor de Nederlandse supermarkten moet je volumes hebben. Daarom heb ik besloten me te specialiseren in de kersenteelt, waar ik veel potentie in zie", vertelt Aart.

"Het is een zeldzaam mooi jaar geweest voor kersen. We hebben op tijd de overkappingen kunnen plaatsen, waardoor de schade van de nachtvorst in onze kersenboomgaarden beperkt is gebleven. De kersen zijn dit jaar ongekend lekker. Er hangt ook een goede oogst", vertelt Aart. Hij heeft goede hoop op een goede afzet dit seizoen. "Met uitzondering van Spanje en Griekenland hebben eigenlijk alle producerende landen in Europa een mindere oogst. Ook in Zuid-Limburg, Duitsland en BelgiŰ is het kouder geweest."Aan de inspanningen van Aart kan het in elk geval niet liggen. Begin juni kreeg de burgemeester het eerste kistje al uitgereikt en daarnaast introduceerde de fruithandelaar dit jaar een speciale kersenverpakking met een afbeelding van Flipje, voorzien van een unieke wincode waarmee prijzen te winnen zijn. Vorige week waren de Betuwse kersen nog het middelpunt van het TV programma Foodmakers en 'last but not least' organiseert de teler op 29 en 30 juli weer Open Kersendagen in Wadenoijen.

Ook heeft Aart in een hydrocooler ge´nvesteerd om zijn kersen nog langer te kunnen bewaren. "De enige beperking van het Hollandse kersenseizoen is de lengte. In een week of zes moet het gebeuren. Daarom zouden we graag een ras met de eigenschappen van Kordia hebben voor het vroege of late segment, zodat we het seizoen kunnen verlengen. We gaan graag de uitdaging aan om de komende jaren nog meer lekkere kersen bij de consument te krijgen."Voor meer informatie:
Fruitpartners Blom
Hooiweg 16a
4158 LE  Deil
Tel: 0345-651311
Aart3@fruitpartnersblom.nl
www.fruitpartnersblom.nl

Publicatiedatum: 27-6-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Beste Kees,

Inderdaad, goed gezien. Franse of Spaanse zal je bedoelen

Maar wel de goedkoopste en moeders de vrouw ziet het toch niet en de KCB is er blind voor!


Jan, De Lier - 27-6-2017 16:17:12


hoe kan Blom nou zeggen da het een zeldzaam goed jaar is voor de Hollandse kersen??
het buitenseizoen start eigenlijk pas deze week en duurt dan nog 5 weken ,, vorige week was allemaal import-

ik zag bij hoogvliet vorige week allemaal kersen met geribbelde schill en verdreugde bruine stelen liggen, op het doosje verse Hollandse kersen??? la me niet lachen!!
Kees kers, Ophemert - 27-6-2017 12:40:55


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: