Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Duitse scholen kunnen zich weer opgeven

Lidl-Fruchtschule gaat tweede ronde in

Geïnteresseerde scholen uit heel Duitsland kunnen zich nog tot en met 2 juli opgeven voor de 'Lidl-Fruchtschule' (Lidl-fruitschool). Met deze actie steunt Lidl de campagne '5 am Tag'. Het doel is dat kinderen al op vroege leeftijd leren hoe belangrijk een bewuste voeding is. Daarmee wordt het succesvolle concept van de fruitschool ook in schooljaar 2017/18 weer gerealiseerd.


Op speelse wijze leren scholieren bij de Lidl-Fruchtschule basiskennis over de onderwerpen groenten, fruit en een bewuste voeding. Foto: "obs/LIDL/Lidl"

Geen verveling met smoothies en fruitspiesen
Bij de Lidl-Fruchtschule brengen 20 voedingsadviseurs de derde- en vierdeklassers op speelse wijze basiskennis bij over de onderwerpen groenten, fruit en een bewuste voeding. In een praktijkgedeelte bereiden de basisscholieren hun eigen smoothie en leren zo hoe lekker vitaminerijke maaltijden zijn. Reeds in het afgelopen schooljaar konden 5.000 scholieren enthousiast gemaakt worden dankzij de Lidl-Fruchtschule. Het resultaat van 200 schoolacties in heel Duitsland waren 10.000 fruitspiesen en honderden liters smoothie.

Aanpak van een maatschappelijk probleem
"Slechts één op de negen kinderen eet voldoende groenten en fruit. De gezondheid van kinderen en volwassenen komt vaak in gevaar door verkeerde en te calorierijke voeding. Dit maatschappelijke probleem wil Lidl met de Fruchtschule tegengaan", zegt prof. dr. Thomas Haak, hoofdarts in het diabetescentrum Bad Mergentheim en directeur van diabetesDE - Deutsche Diabetes-Hilfe. "Groenten en fruit zijn belangrijk, want ze leveren vitaminen en ballaststoffen, maar weinig calorieën. De aanpak op scholen is erg zinvol, omdat hier kinderen uit alle sociale lagen bereikt worden", vult de deskundige aan.

Publicatiedatum: 28-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: