Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kersenseizoen van start in Sachsen en Sachsen-Anhalt

De vorst tijdens de bloesemperiode in het voorjaar zorgt nu in Sachsen en Sachsen-Anhalt voor één van de kleinste kersenoogsten van de afgelopen jaren. Dat meldt Proplanta.de. "We verwachten in beide deelstaten samen een oogst van in totaal 1250 ton", zei Udo Jentzsch, directeur van de vereniging 'Sächsisches Obst', afgelopen donderdag in Jessen tijdens de opening van seizoen 2017.

In het afgelopen jaar oogstte men nog 2120 ton krieken. De vereniging vertegenwoordigt de belangen van de fruittelers in Sachsen und Sachsen-Anhalt. Daar rekent men op een oogst van 700 ton kersen. Dat is 60 procent minder dan vorig jaar. In deze deelstaat telen zesendertig grotere bedrijven kersen op een oppervlakte van 187 hectare, vooral in het zuiden van de deelstaat (regio Naumburg en aan de Süßer See). In Sachsen telen circa twintig bedrijven kersen op een oppervlakte van 138 hectare. Daar verwachten de fruittelers een oogst van 550 ton. Tot de hoofdteeltgebieden telt het Elbtal.
Publicatiedatum: