Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse champignonafzet sterk regiogebonden

Zodra het warmer wordt, daalt de aanvoer van champignons. "De aanvoer van champignons is in het voorjaar altijd wat beter," legt Michael Basciani van Basciani Foods uit Avondale uit. "Wanneer de temperaturen echter weer gaan stijgen, dan worden de volumes kleiner en dat is wat we nu zien gebeuren. Waarschijnlijk zal de aanvoer de rest van het jaar krap blijven."

Dit ondanks het feit dat Basciani Foods over het geheel genomen een grotere champignonproductie heeft. "De opbrengst is dit jaar zo'n 226 gram per 0,1 vierkante meter hoger. "De voorjaarsproductie was dus groter dan die van vorig jaar. Gezien de zachte winter, die we hier in Pennsylvania hadden, waren we net als andere telers bang dat onze gewassen deze zomer aangetast zouden worden door ziektes omdat de winter niet koud genoeg was om alle ziekteverwekkers uit te roeien."



Aan vraag geen gebrek
Ondanks de sterke vraag naar champignons zijn de prijzen stabiel en liggen ze ongeveer 2 tot 3 cent per pond (0,45 kilo) hoger dan die van vorig jaar. 

Verschuiving van regio's 
Basciani verwacht echter dat de prijzen zullen stijgen zodra de temperaturen op gaan lopen. "De prijzen stijgen halverwege de zomer, in het najaar en rondom de feestdagen," vertelt hij. In deze tijd van het jaar is doorgaans ook een verschuiving in de afzet per regio waarneembaar. In het zuiden, onder meer in Florida, neemt de afzet af. Ik verwacht dus dat de verkoop in Minnesota gaat stijgen en dat die in Florida licht zal dalen. De champignonconsumptie en -afzet is sterk regiogebonden."



Voor meer informatie: 
Michael Basciani
Basciani Foods Inc.
Tel: +1- (610) 268-3044
michael@bascianifoods.com
http://www.bascianifoods.com/
Publicatiedatum: