Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekse perziken hebben moeite op Europese markt

De Griekse perzikensector staat er niet zo goed voor en sommigen spreken zelfs over een crisis. Toch laten Griekse telers de hoop niet varen dat de situatie zich ten goede zal keren. 

ASEPOP Naoussa
Volgens Vasilios Bougas van ASEOPO Naoussa heeft het huidige overaanbod aan perziken op de markt gezorgd voor lage prijzen en de markt onder druk gezet. "De lage prijzen zien we terug bij alle belangrijke perzikenrassen, waaronder Springcrest, Maycrest en Royal Glory."

ASEPOP, dat dit jaar kleinere kalibers oogstte, exporteert naar landen als Oekraïne en Tsjechië. Bougas legt uit dat het lage prijsniveau de concurrentie feller heeft gemaakt. Het is een moeizame strijd op al onze markten. We zijn echter optimistisch over de Russische markt omdat we gemerkt hebben dat consumenten hier een voorkeur voor kleinere perziken hebben en daar hebben we er momenteel veel van."




ASEPOP Velventos

Labanis, algemeen directeur van het Griekse bedrijf ASEPOP, legt uit waarom zijn bedrijf 65% van zijn producten op de lokale markt verkoopt en 35% buiten Griekenland afzet. "De concurrentie van landen zoals Italië, Spanje en Frankrijk is groot in deze sector. Dankzij onze superieure kwaliteit en marketingactiviteiten, waaronder tv- en radiocommercials en expo's, slagen wij erin om onze positie op de lokale markt te behouden. De prijzen op de binnenlandse Griekse markt zijn daarnaast ook beter."

ASEPOP Velventos exporteert naar landen zoals Servië, Oekraïne, Polen, Hongarije, Cyprus en Tsjechië. Labanis vertelt dat de handel op de internationale markt wat riskanter is. Sommige landen, waaronder Oekraïne, Servië en Roemenië, hebben een voorkeur voor kleine perziken. Helaas betreft slechts 20% van ons perzikenvolume kleinere kalibers. Het bedrijf is echter flexibel en probeert zich aan te passen aan de situatie en de markt. 



"Neem nu Servië, een markt die we pas vorig jaar aan ons exportprogramma hebben toegevoegd, en waar we ons momenteel verder ontwikkelen. In Oekraïne zijn er meerdere bedrijven die op zoek zijn naar premium perziken. We willen hier graag een zaak opstarten maar vanwege de crisis daar hebben we dit plan voorlopig uitgesteld."

Als gevolg van de concurrentie en lage prijzen in de perzikensector, zal het voor Griekse exporteurs moeilijk worden om hun dominante positie ook naar de internationale markt uit te breiden.

Voor meer infromatie:

Vasilios Bougas
ASEPOP Naoussa
Tel: 0030 2332041196
Email: asepopn@hol.gr
www.asepopn.gr/en/index.htm

Efthymios Balanis
ASEPOP Velventos
Tel: 0030-210-4813677
Email: asepop@koz.forthnet.gr
www.velvita.gr

Publicatiedatum: