Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
seizoen van start op historische druivenkwekerij

Sonnehoeck heeft ze weer

Tholen - Het nieuwe druivenseizoen is van start gegaan bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck te Kwintsheul. Ook dit jaar kocht Leo Bravenboer weer de eerste druiven van het nieuwe seizoen. De druiven zijn van het ras Frankenthaler. "Ondanks het warme weer van de afgelopen weken zijn de druiven van uitstekende kwaliteit. Druiven zijn eigenlijk net zoals mensen. Ze houden van zon maar niet te veel. De kassen worden gewit en verder is onder andere ventileren op gezette tijden van belang. Dit alles dankzij de kennis en kunde van Geo en Peter van Leeuwen en de vrijwilligers", aldus Jan van Geest van Sonnehoeck.Op Sonnehoeck, de eeuwenoude druivenkwekerij van de familie Van Leeuwen, worden drie soorten druiven geteeld: Alicante, Gros Maroc en Frankenthaler. De druiven worden er in traditionele druivenkassen geteeld. De oudste kas stamt uit 1905. De vele handelingen om druiven van topkwaliteit te kunnen oogsten, zoals zwavelen, bestuiven, krenten en uitbreken worden verricht door Geo en Peter van Leeuwen en enkele ervaren krenters. Het overige werk in de tuin wordt verricht door vrijwilligers.Er zijn diverse mogelijkheden om Sonnehoeck te bezoeken. Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september is de toegang gratis.

Vanaf zaterdag 15 juli zijn er vanaf 11.00 tot 15.00 uur ook druiven te koop voor passanten.

Voor meer informatie:
Druivenkwekerij Sonnehoeck
Hollewatering 26
2295 LW Kwintsheul
www.sonnehoeck.nl

Publicatiedatum: 27-6-2017
Auteur: Colinda Smits
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Geweldig, geweldige mensen en een geweldig stukje authentiek Westland. Mensen die het "oude" Westland een warm hart toedragen. Zeker een bezoekje waard en een kans om bv een zakenrelatie te laten zien hoe het er vroeger aan toe ging in de tuinbouw.
Marcel van Elswijk , Westland - 27-6-2017 20:24:50


Beste mensen, hartelijk dank voor het plaatsen van bovenstaand bericht over de druiven van Hist. Druivenkwekerij Sonnehoeck.
Mochten jullie in de gelegenheid zijn bel me dan voor een afspraak dan laat ik jullie graag een stukje historie van het Westland zien.
Jan van Geest. tel. 0653318121
Zie ook www.sonnehoeck.nl
Jan van Geest, DE LIER - 27-6-2017 17:05:03


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: