Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick van Schetsen, Purple Pride:

"Auberginemarkt houdt ondanks grote productie goed stand"

Tholen - Na een moeizaam voorjaar is de auberginemarkt goed opgeleefd. "Tot en met april viel het echt niet mee, maar sindsdien is het alleen maar beter geworden", vertelt verkoper Patrick van Schetsen van Purple Pride. "Ondanks de hoge producties blijft de prijs momenteel goed op niveau. Ook de acties van de afgelopen weken hebben de schaarste er goed in gehouden. Daarbij is Spanje zo goed als van de markt, zodat nagenoeg alle retailers zich richten op het Nederlands product."



"Dit jaar was het areaal in Nederland kleiner en dat heeft de prijsvorming ook goed gedaan. De aubergineprijzen liggen nu tussen de 80 en 90 cent, maar er waren afgelopen weken ook uitschieters naar 1,20-1,30 euro. De vraag is erg breed, al blijven Nederland, Scandinaviƫ, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met afstand de grootste afzetgebieden voor onze aubergines. Daarbij is er nog een goede vraag uit Oost-Europese hoek", vertelt Patrick.

"Hoe de komende weken de markt zich zal ontwikkelen, hangt in grote mate af van de productie. Vorige en deze week is die groot, maar deze zal zeker niet groter worden. Wel gaan we natuurlijk met vakanties de traditioneel wat lastigere weken in en is er ook wat minder weer op komst, maar voor de komende periode zie ik het positief in", vertelt Patrick. "Ook de vraag naar de specialty-aubergines verloopt goed, maar deze telen we we echt op vraag, waardoor we nauwelijks product voor de vrije markt beschikbaar hebben."

Met een oogst van 20 miljoen kg aubergines per jaar, verdeeld over vijf teeltlocaties, is Purple Pride in Noordwest-Europa de grootste aubergineleverancier. De verkoop en marketing van Purple Pride aubergines verloopt via DOOR Partners BV, de verkoopdochter van Coƶperatie DOOR U.A

Voor meer informatie:
DOOR Partners
Honderdland 70
2676 LS Maasdijk
T: +31 (0)174 28 62 42
p.vanschetsen@doorpartners.nl
www.purplepride.nl