Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rik Spronk, Spronk Trading Holland:

“Warehousing en handel in exotisch fruit mooie aanvulling op paddenstoelenhandel”Tholen - Drie maanden terug verhuisde Spronk Trading Holland naar het voormalige Frupaks-pand in Deil. In dit nieuwe pand, met zeven grote koelcellen, heeft de importeur nu ook de gelegenheid om warehousing activiteiten voor derden uit te voeren. "We hebben alle faciliteiten voor het koelen, inpakken en ompakken in eigen huis," vertelt Rik Spronk."Met ons eigen machinepark kunnen we alle verpakkingsvarianten leveren, van folies tot deksels, flowpack en topseal. Daarbij is onze locatie perfect, aan het knooppunt Deil van A2 en A15, centraler in Nederland kun je het niet krijgen", vervolgt hij. "Omdat we zelf veel gebruik maken van kartonverpakkingen zijn we in samenwerking met Soenen golfkarton uit België, ook een opzetstation gestart voor kartonverpakkingen voor derden. Deze zijn geschikt voor diverse doeleinden in de AGF branche, waaronder de hardfruitsector."Champignonhandel
"Mensen zullen ons vooral kennen vanuit de champignonhandel. Dat zal in de toekomst ook zeker onze hoofdactiviteit blijven", vertelt Rik. "Deze markt is sterk in beweging en we blijven deze ontwikkelingen natuurlijk op de voet volgen."

Naast certificaten Hygienecode (Global Gap) en Fair Produce is sinds kort ook het BIO-certificaat in bezit van het bedrijf. "Momenteel zijn we bezig om alle certificering op orde te krijgen om ook als douane-entrepot te fungeren."Harrie Meuwese

Exoten
Spronk Trading Holland zet de producten af bij retail en groothandel door heel Europa. Hoewel de paddenstoelen jaarrond beschikbaar zijn, blijft de verkoop volgens de ondernemer toch sterk seizoensgebonden.

"Doordat we in contact zijn gekomen met Harrie Meuwese, een echte exotenspecialist, zijn we druk doende de handel in exotisch fruit op te zetten. Dit heeft onder andere geresulteerd in een eigen import van diverse exoten o.a. limes, passiefruit, gember, avocado, mango etc", verklapt Rik. "De komende tijd worden er nog andere producten aan het assortiment toegevoegd", besluit hij.Voor meer informatie:
Rik Spronk
Spronk Trading Holland
4158 EN DEIL
Tel: +31 (0)345 68 16 68
rik@spronktradingholland.nl

Publicatiedatum: 29-6-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: