Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sjoed Postuma van Postuma AGF:

"Tuinbonen volop aan de markt"

Tholen - Asperges en tuinbonen zijn qua smaak en kleur totaal niet vergelijkbaar, beide zijn echter wel typisch Nederlandse seizoensproducten. Asperges krijgen volop aandacht, tuinbonen nauwelijks. Om door tuinbonen verleid te worden, moet je naar de groentenspecialisten. Reden voor Postuma AGF om de Hollandse tuinbonen een steuntje in de rug te geven. "De grootwinkelbedrijven laten het product een beetje liggen. Wij hebben ze via het Vol Smaak concept afgelopen week extra gepromoot en dat deed de verkoop goed", vertelt Sjoerd Postuma van Postuma AGF.
 
"Juist omdat tuinbonen een typisch seizoensproduct zijn, passen ze goed in het Vol Smaak concept. De kwaliteit en smaak zijn nu op zijn best en het komt van dichtbij", vertelt Sjoerd. "Hollandse tuinbonen zijn ongeveer een week of tien volop aan de markt. Vroeg in het seizoen, de eerste vier tot vijf weken, zijn ze op z'n lekkerst. Ze groeien goed, zijn mals en er is voldoende volume aanwezig zodat de prijzen ook gunstig zijn. Voor een maaltijd heb je best veel nodig, dus er zit wel een maximum aan wat je voor tuinbonen kunt vragen."

Tuinbonen hebben een verlengd seizoen maar daar maakt Postuma geen gebruik van. "Zolang het op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, naar verwachting half augustus gaan we er mee door. Daarna zijn tuinbonen op de buitenlandse markt te krijgen, maar die zijn taaier en voor de Nederlandse consument niet interessant", besluit Sjoerd.

Voor meer informatie
Postuma
Spoorstraat 47
8271 RG IJsselmuiden
T: 038-3370099
inkoop@postuma.nl
www.postuma.nl


Publicatiedatum: 27-6-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Top met een stuk mager rookspek
Ouwe Tuinder, Westland - 27-6-2017 22:32:12


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: