Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse telers dumpen tonnen Spaans fruit in Perpignan als protest

Franse telers hebben woensdag tonnen Spaanse perziken, nectarines en abrikozen voor een supermarkt in de stad Perpignan gedumpt. Dit was hun protest tegen de aanvoer van Spaanse producten. Door de import van deze producten zouden de prijzen verlaagd zijn. Volgens radiostation France Bleu Rousillon begonnen 20 telers om 5 uur 's ochtends fruit voor de winkel Leader Price te storten. 

Eén van de deelnemers van het protest keurde de productaanvoer zonder vaste prijzen uit Spanje af. Volgens hem is de markt daardoor overvol. De importeurs bieden lage prijzen aan, waardoor de Franse supermarkten deze producten kopen. Dit gaat ten koste van de lokale teelt. Volgens Franse vakbondsleden beweren distributiegroepen dat ze alleen lokaal fruit verkopen, terwijl ze in werkelijkheid Spaanse producten verkopen. Dit gebeurt vooral in de winkels die ver van het teeltgebied gelegen zijn. 
Publicatiedatum: