Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Top Seeds' industrietomaten overtreffen marktleider

Tomaten voor de verwerking zijn een belangrijk product in Spanje: het land is 's werelds derde grootste producent na China en de Verenigde Staten. Zaadbedrijf Top Seeds, onderdeel van de Japanse groep Mitsui, ontwikkelde voor de afgelopen vier seizoenen twee tomatenrassen: Top 4 en Top 5, die direct met de marktleider Heinz concurreren. Vorig jaar leverden die uitstekende resultaten. Francisco Maleno, directeur van Top Seeds in Spanje en Portugal: "De Top 5 heeft de leidende soort, de H1015 Heinz, qua productie, kleurkwaliteit, vruchtvleesdichtheid en suikergehalte overtroffen."

Na een aantal jaar te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van de Top 5, een pruimtomaat bestemd voor de verwerking en voornamelijk voor de productie van ketchup en pastasaus, leverde de tomaat vorig jaar uitstekende resultaten op. Top Seeds Ibérica verwacht dan ook dat het gewas vanaf 2018 op nationaal niveau verhandeld zal worden.

Maar dit is niet het enige langetermijndoel voor Top Seeds Ibérica. Vorig jaar is het ook begonnen met de ontwikkeling van het vollegronds paprikaprogramma. Francisco Maleno: "Volgens de eerste gegevens zullen minstens twee soorten aan alle commerciële normen voldoen en we verwachten dat ze in 2019 verhandeld zullen worden."

Publicatiedatum: 29-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: