Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nicolas Campbell: "We verwachten ook hoge prijzen in Europa"

ArgentiniŽ: Sterke vraag naar citroenen vanuit sapindustrie

"In ArgentiniŽ zal het citroenenseizoen dit jaar totaal anders zijn dan dat van vorig jaar, wat toegeschreven kan worden aan het feit dat het seizoen van Spaanse citroenen langer duurt en er nog tot juli grotere volumes Verna citroenen op de markt zullen zijn. "ArgentiniŽ exporteert zijn citroenen al sinds een paar weken naar Europa maar de grootste volumes zullen pas over een week of twee beschikbaar komen," legt Nicolas Campbell van Cauquen uit. 
ArgentiniŽ exporteert zijn eerste volumes citroenen doorgaans naar Rusland, Canada en Zuidoost-AziŽ omdat Spaanse citroenen de volledige Europese markt domineren. "Spaanse telers hebben ons echter laten weten dat hun volumes Verna over 7 ŗ 10 dagen uitgeput zullen zijn en dat schept betere afzetmogelijkheden voor onze citroenen," vertelt Nicolas. "Momenteel levert Spanje vrij grote kalibers. Er zal dus op de Europese markt de komende weken vraag zijn naar middelgrote en kleine kalibers," licht de exporteur toe. Dit seizoen zal ArgentiniŽ zijn citroenen nog niet in de Verenigde Staten afzetten omdat het product pas vanaf volgende seizoen toegang tot deze markt heeft.De productie is dit jaar groter en ook de kwaliteit is beter. Het probleem is echter dat vanuit de lokale verwerkende sector in ArgentiniŽ de vraag naar citroenen erg sterk is omdat deze tekorten heeft aan producten als olie, sapconcentraat en andere grondstoffen. Zij bieden dus hoge prijzen om citroenen in te kunnen kopen."

"Veel telers leveren hun producten dan ook aan de binnenlandse verwerkers omdat dit minder risicovol is en goede inkomsten garandeert," legt Nicolas uit. "De basisprijs in Europa zal naar verwachting echter ook hoger liggen en dat is waarom wij eveneens rekening houden met hogere prijzen op de Europese markt," aldus Nicolas. 

Voor meer informatie:
NicolŠs A. Campbell
Cauquen Argentina S.A.
Argentina
T: +54 11 47873330
E: Nicolas@cauquen.com
www.Cauquen.com

Publicatiedatum: 26-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: