Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fensmark Brugsforening trekt zich terug uit Coop Danmark

Ook Sprouts geschikt voor overname

Fensmark Brugsforening trekt zich terug uit Coop Danmark
Fensmark Brugsforening, een van de grootste coŲperatieve organisaties die is aangesloten bij Coop Danmark, trekt zich terug uit de Deense retailgroep. Het bedrijf gaat zich met ingang van volgend jaar aansluiten bij Coop-concurrent Dagrofa Group. Twee vestigingen van Fensmark Brugsforening worden gerenoveerd tot Meny-supermarkten en een andere locatie tot een LetkÝb-minimarkt. Beide ketens zijn in handen van Dagrofa. De organisatie en de winkel zelf blijven echter in handen van de leden van Fensmark Brugsforening. (esmmagazine.com)

Grofers-investeringen goedgekeurd door Indiase overheid
De Indiase online thuisbezorgd-startup Grofers heeft toestemming van de overheid gekregen voor buitenlandse directe investeringen. Daarmee kunnen producten in de retailmarkt worden geplaatst, met als voorwaarde dat de producten zelf van Indiase afkomst zijn. Grofers vroeg in september om toestemming voor de buitenlandse investeringen. Op dat moment had de startup een kapitaal van Rs30 miljoen (Ä415.800). (financialexpress.com)

China: Alibaba gaat Driscoll's-aardbeien aanbieden

De Chinese Alibaba Group gaat samenwerken met Driscoll's om Amerikaanse voedingsmiddelen op de Chinese markt te zetten. Chinese consumenten zullen hierdoor in staat zijn om verse aardbeien en visgerechten te kopen via het Tmall-platform van Alibaba. (RTTNews.com)

Grupo IFA heeft 5% omzettoename

De Spaanse retailer Grupo Ifa had in 2016 een jaaromzet van Ä15,49 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van 5,1%. De groep claimt nu de Spaanse marktleider te zijn op het gebied van distributie, retail en groothandel. Het marktaandeel van Grupo IFA komt in deze marktsegmenten neer op respectievelijk 15,1%, 17,6% en 33,3%. (esmmagazine.com)

KroatiŽ: Agrokor sluit winkels en saneert banen

De in financiŽle moeilijkheden verkerende Kroatische retailgroep Agrokor is van plan om het aantal vestigingen in het winkelnetwerk te verminderen. De winkels die worden gesloten vallen onder de Konzum-keten. Ook zullen er stafleden worden ontslagen. "We zijn van plan om tussen de 80 en 100 vestigingen te sluiten en in het aantal banen te snijden. We moeten winstgevend zijn," aldus Konzum-CEO Slavko Ledic tijdens een bezoek aan een onlangs geopende vestiging op het eiland Brac in de Adriatische Zee. Agrokor heeft deze week een update van zijn financiŽle status gegeven. Er is op 9 juni een nieuwe lening verkregen, waardoor Agrokor voorlopig in bedrijf zal kunnen blijven. (Reuters)

ItaliŽ: Aandeelhouders Esselunga besluiten tot beursgang

Aandeelhouders van de Italiaanse supermarktketen Esselunga zijn tot een overeenkomst gekomen met betrekking tot een toekomstige beursgang van de keten. De familieleden die Esselunga in beheer hebben zijn het eens over dat de keten een fusie aan zal gaan met Villata Partecipazioni. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het vastgoed van Esselunga. Vervolgens zal Esselunga een beursgang maken. (Reuters)

Metro investeert Ä100 mln in omgeving Moskou

Metro gaat tot 2020 ongeveer Ä100 miljoen investeren in projecten in de omgeving van Moskou. Dit blijkt uit een aankondiging van Metro-directeur Daniel Florian. (russianconstruction.com)

Sprouts volgens analisten geschikt voor overname
Sprouts Farmers Market is mogelijk de volgende grote overname in de Amerikaanse supermarktsector, aldus The Street. Er wordt hierbij verwezen naar onderzoek van analisten van Oppenheimer en de Financial Times. De aandelenkoers van Sprouts daalde in de afgelopen week met 6,3% tot $21, nadat bekend werd dat Amazon de concurrerende keten Whole Foods over gaat nemen. Volgens Oppenheimer vormt de afgenomen aandelenkoers een aantrekkelijk instappunt om in Sprouts te investeren. (fooddive.com)

Kroger tegen Lidl: "Kom maar op!"
De CFO van Kroger heeft gezegd blij te zijn dat Lidl-winkels eindelijk van start aan. Dit geeft Kroger de gelegenheid om te zien hoe effectief de voorbereidingen op de komst van Lidl echt zijn geweest. De CFO geeft toe dat de komst van Lidl een omslagpunt is voor de Amerikaanse supermarktsector. Verder benadrukt hij dat Kroger klaar is voor enige concurrentie, gezien de keten al jarenlang tegen discounters op heeft moeten boksen, zoals Aldi en Save-A-Lot. (supermarketnews.com)

"Geen zorgen voor Wal-Mart wegens Whole Foods-overname"
Het is voor Wal-Mart nog te vroeg om zich zorgen te maken over de overname van Whole Foods door Amazon, aldus retail-analist Charles O'Shea van Moody's. Volgens de analist zou Whole Foods geen extra concurrerend vermogen aan Amazon geven en zou Wal-Mart nog steeds de grootste internationale supermarktketen blijven. "Wal-Mart zal door blijven gaan om in rap tempo zijn aanwezigheid in het alledaagse leven toe te laten nemen," aldus O'Shea. (cnbc.com

Versproducten hinderen online supermarktsector

Klik hier om het artikel te lezen.Publicatiedatum: 23-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: