Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Toestand bruggen en tunnels zorgwekkend voor wegtransport

Van de 750 bruggen en 22 tunnels die het Nederlandse rijkswegennet telt, lopen er tientallen gevaar uit te vallen door achterstallig onderhoud. Het gevolg is een verkeersinfarct op de Nederlandse wegen, blijkt uit nieuw onderzoek van ingenieursadviesbureau Sweco.

Calamiteit
Volgens evofenedex, Bouwend Nederland, de ANWB en Transport en Logistiek Nederland (TLN) is het wachten op een volgende calamiteit zoals de afsluiting van de Merwedebrug, de Afsluitdijk of de Schipholtunnel. Als zoiets op hetzelfde moment op twee of meer plaatsen gebeurt, zijn de gevolgen voor Nederlandse economie groot: hele regio's worden dagenlang ontregeld door files die ook doorwerken in de rest van Nederland.

Alarm
Bouwend Nederland en brancheorganisaties TLN en evofenedex slaan samen met de ANWB alarm. Zij vragen de politiek aanzienlijk meer prioriteit te geven aan het onderhoud van deze voor de Nederlandse economie cruciale infrastructurele verbindingen. Alleen dan kunnen forse reistijdverliezen en economische schade worden voorkomen.

Bron: EVO

Publicatiedatum: 23-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: