Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vicente Serisuelo: "We exporteren veel meer Piel de Sapo meloenen"

"Smaak Piel de Sapo meloen favoriet"

Hoewel de temperaturen bij aanvang van het seizoen niet ideaal waren voor de consumptie van meloenen, trekt de afzet nu weer aan en zijn er zelfs tekorten ontstaan bij de overgang van het seizoen van Almeria naar Murcia. Volgens Vicente Serisuelo, commercieel directeur bij Serifruit, zijn vraag en aanbod in balans. Bij de afzet van meloenen speelt het weer een belangrijke rol. Daarnaast is ook de smaak belangrijk want als de klant geen goede smaakervaring heeft, zal hij het product niet opnieuw kopen," legt Serisuelo uit. 



Het in Castellon gevestigde bedrijf produceert en verkoopt jaarrond citrus. Om zijn klanten een nog uitgebreidere dienstverlening te bieden, levert het ook gele en Piel de Sapo meloenen, dankzij contracten die het heeft met telers in Murcia en Castile-La-Mancha. Af en toe vermarkt het bedrijf ook meloenen uit de regio Valencia. 

"De laatste jaren is onze meloenenafzet jaarlijks met 15% gegroeid. Terwijl gele meloenen volledig bestemd zijn voor de export, verkopen we 60% van onze Piel de Sapo meloenen in Spanje, hoewel het exportvolume momenteel wel toeneemt," vervolgt Serisuelo. 

De afzetmogelijkheden voor Piel de Sapo meloenen buiten Spanje groeien, ondanks het feit dat het weinig aantrekkelijke uiterlijk van deze meloen in contrast staat met zijn heerlijke smaak. Bij blinde proeverijen wordt de Piel de Sapo steevast als beste beoordeeld, boven Galia en gele meloenen. Wanneer we de meloenen echter laten zien, zijn de resultaten totaal anders. Met name in landen waar men niet vertrouwd is met de Piel de Sapo meloen wordt zijn uiterlijk als weinig aantrekkelijk beoordeeld. Dankzij zijn goede smaakeigenschappen biedt deze meloen toch veel potentieel en daar moeten we gebruik van maken."

De export van Piel de Sapo naar markten als Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland neemt jaarlijks toe. Op deze markten geeft men over het algemeen de voorkeur aan kleinere kalibers dan op de Spaanse markt. 



Voor meer informatie: 
Vicente José Serisuelo
Serifruit
Polígono Cayaret. C/Sur, s/n.
Bechí, Castellon. Spain
M: +34 626978961
vicentejose.serisuelo@serifruit.com

www.serifruit.com

 
Publicatiedatum: