Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wenatchee, Washington

Nieuwe perenrassen gepresenteerd op Interpera 2017

De tiende editie van Interpera werd gehouden in Wenatchee in de Amerikaanse staat Washington. Op het congres kwamen ruim 160 deelnemers uit 13 peren producerende landen samen. 

Dit internationale perencongres werd mede georganiseerd door Pear Bureau Northwest en AREFLH. Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezigen geïnformeerd over de ontwikkelingen in de sector, de groei van de afzet en de nieuwe rassen die hun entree op de internationale markt zullen maken. 

De cijfers laten zien dat de wereldproductie gestaag groeit en van 15 miljoen ton in 2002 is gegroeid naar 26 miljoen ton in 2014. China is 's werelds grootste producent met een productie van 18 miljoen ton, gevolgd door Europa (2,4 miljoen ton), Argentinië (860.000 ton) en de Verenigde Staten (830.000 ton). 

De wereldhandel nam toe van 2,2 miljoen ton in 2005 naar 2,7 miljoen ton in 2015. In Europa nam de handel daarentegen af van 2,6 miljoen ton in 1995 naar 2,4 miljoen ton in 2015, en 2,2 miljoen ton in 2016. 

Groter aanbod aan rassen
Er werden ook nieuwe veelbelovende rassen gepresenteerd:
  • Spanje : Celina, Carmen en Selena
  • Frankrijk : Angelys
  • Nederland en België: Sweet Sensation, Xenia, Cepuna, Corina
  • Nieuw-Zeeland: PIQUA Boo
  • Verenigde Staten: GEM
Verdere groei consumptie mogelijk
Sinds 2012 nam de wereldwijde jaarlijkse consumptie toe naar ruim 2 kilo per persoon. Dit cijfer geeft echter een onevenwichtig beeld omdat de gemiddelde consumptie in China bijvoorbeeld 9,3 kilo per persoon per jaar bedraagt terwijl die in India op slechts 0,24 kilo per persoon per jaar ligt. 

Het volgende Interpera congres zal in 2018 of 2019 in Europa gehouden worden.



Voor meer informatie: www.areflh.org
Publicatiedatum: