Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italië: Tuodi heeft problemen door schaarste

Duitse supermarktsector neemt mogelijk met 10,5% toe

Duitse supermarktsector neemt mogelijk met 10,5% toe
De Duitse supermarktsector heeft volgens statistieken van IGD mogelijk met 2021 een waarde van €259 miljard, oftewel een toename van 10,5%. IGD meldde in een verslag dat alle grote supermarktketens van Duitsland in de komende vier jaar gaan groeien. Dit is het gevolg van inflatie in combinatie met een toenemende bevolkingsomvang. Ook investeren retailers meer in bepaalde kanalen, waarbij het online kanaal naar verwachting de meeste groei zal zien. Het online segment zal volgens IGD toenemen met 244,4%, hoewel dit segment nu nog kleinschalig is. Buurtwinkels gaan een groei zien van 36,4%, terwijl het grootste retailkanaal het discountsegment blijft. Discountketens gaan toenemen met 11,2% tot een totale waarde van €89,3 miljard. (esmmagazine.com

Ahold Delhaize in VS interessant voor overname
Analisten verwachten een nieuwe grote overname in de VS, nu bekend is geworden dat Amazon Whole Foods over gaat nemen. Een retailgroep die vaak wordt genoemd als mogelijk doelwit voor overnames is Ahold Delhaize. Volgens Bruno Monteyne van de zakelijke bank Bernstein heeft Ahold Delhaize verschillende opties. De Amerikaanse vestigingen van deze keten kunnen een interessante aanvulling zijn op Amazon, dat baat zou kunnen hebben van een uitgebreider distributienetwerk in Amerikaanse steden. Aan de andere kant zouden de Europese activiteiten van Ahold Delhaize voor Amazon niet zo interessant zijn. Amazon zou volgens Monteyne in Europa eerder kijken naar een mogelijke overname van de Britse ketens Morrison of Sainsbury's of de Franse keten Carrefour. (retaildetail.eu)

België: Colruyt Group heeft 3,4% toename in omzet
De Belgische Colruyt Group heeft in het afgelopen jaar zijn omzet met 3,4% toe zien nemen tot €9,4 miljard. Het resultaat kwam tot stand door de overname van het Franse foodservice-bedrijf Pro à Pro, die in februari werd voltooid. Als de overname buiten beschouwing wordt gelaten, nam de omzet van Colruyt toe met 2,8%. De bedrijfswinst kwam in deze periode neer op €493,3 miljoen, wat een afname is van 2,7%. De totale netto winst steeg echter met 4,6%. Colruyt is marktleider in België. In het jaar 2016/2017 is het marktaandeel van de keten toegenomen tot 31,7%, terwijl dit het jaar ervoor nog 31,5% was. (esmmagazine.com)

Zwitserland: Migros plant modernisering in Töss
De Zwitserse retailer Migros gaat een van zijn winkels moderniseren in de stad Töss, die vlakbij Zürich ligt. De renovering gaat in het begin van juli van start, waarna in de herfst de vestiging moet worden heropend. volgens Migros wordt er gefocust op een optimale presentatie van het assortiment, zodat de winkelervaring voor de consument makkelijker wordt gemaakt. (esmmagazine.com)

China: JD.com teelt eigen groente
De Chinese e-commerce-gigant Jingdong Group gaat met het Japanse Mitsubishi Chemical Holdings samenwerken om eigen groente te telen in hypermoderne teeltkassen. De groente zijn vervolgens beschikbaar voor thuisbezorging bij Chinese consumenten. De Jingdong Group is onder andere verantwoordelijk voor JD.com. De teeltkassen worden opgezet in het district Tongzhou in Beijing. (asia.nikkei.com)

Auchan breidt uit in Oekraïne
Auchan Retail gaat meer investeren in Oekraïne. De hypermarktketen heeft de lokale retailer Karavan overgenomen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt. Auchan is actief in 17 landen en haalt 65% van zijn totale omzet buiten de Franse thuismarkt. Het bedrijf heeft in vijf Oekraïense steden 11 hypermarkten, waarin 3.600 stafleden werkzaam zijn. (Reuters)

Italië: Tuodi heeft problemen door schaarste
De Italiaanse discountketen Tuodi heeft problemen met zijn voorraad door schaarste. De problemen spelen in de regio's Toscane en Veneto. De slagerij-, bakkerij- en traiteurafdelingen van een aantal supermarkten in onder andere Livorno, Pisa en Pontedera zijn gesloten, terwijl 190 werknemers zonder vast contract zijn ontslagen. De retailgroep Dico, die Tuodi beheert, heeft beloofd om voor het einde van juni tot een oplossing te komen. (esmmagazine.com)

VS: Fresh Market-CEO stapt op
CEO Rick Anicetti van The Fresh Market legt na minder dan twee jaar zijn functie neer. Er is geen reden gegeven voor zijn vertrek. Anicetti werd in september 2015 aangesteld als CEO. Hij had toen al ruim 30 jaar ervaring in verschillende functies in reail bij onder andere Hannaford Brothers Company en Food Lion, waar hij actief was als directeur en CEO. (chainstoreage.com)

Whole Foods mogelijk met ander merk verder bij Amazon

Als Amazon.com de overname van Whole Foods heeft voltooid, wordt er misschien een nieuw merk met andere kenmerken geïntroduceerd. Dat zegt Whole Foods-CEO John Mackey. Amazon is van plan om de hoge kwaliteitsstandaard van Whole Foods aan te houden. "Ze zijn niet zo stom dat ze dat gaan veranderen," aldus Mackey. "Na verloop van tijd zouden er nieuwe formats kunnen ontstaan, die mogelijk niet het merk van Whole Foods Market dragen en mogelijk onze standaard niet halen," zegt Mackey. (Reuters)


Publicatiedatum: 22-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: