Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rheinland: Oogst rode, zwarte en witte bessen begonnen

In het Duitse Rheinland is de oogst van rode, witte en zwarte bessen begonnen. Dat meldt het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' in Bonn.

Met name rode bessen zijn bijzonder geliefd bij de consument. De lange trossen met de knalrode bessen worden van juni tot en met december uit Duitse teelt aangeboden. Deze bessen kunnen namelijk dankzij passende techniek goed worden opgeslagen, zodat de verfrissende, enigszins zure bessen lange tijd beschikbaar zijn voor desserts, cocktails of gewoon voor tussendoor.

Witte aalbessen zijn daarentegen al bijna een rariteit. Qua smaak zijn de bessen vergelijkbaar met de rode bessen. De ongebruikelijke kleur opent echter juist voor decoratieve doeleinden nieuwe mogelijkheden.

De zwarte variëteit smaakt duidelijk bitterder. Deze bezit bijzonder veel vitaminen en mineralen. Het eten van rauwe zwarte bessen is niet ieder zijn ding. Deze bessen zijn echter uitstekend geschikt voor verdere verwerking.

Rode bessen kunnen zeer veelzijdig gebruikt worden. Algemeen bekend zijn de toepassingsmogelijkheden in jam, gelei of sappen. De bessen worden ook steeds vaker als decoratie op mooi gegarneerde borden gebruikt. Ze zijn uitstekend geschikt als taartgarnering, in muesli, als compote bij wild of verwerkt tot een chutney.

De vers geoogste bessen kunnen in de koelkast enkele dagen bewaard worden. De bessen kunnen echter ook probleemloos ingevroren worden. Hiervoor moeten de takjes na het wassen en uitdruppelen verwijderd worden. Hiervoor kan men het beste met een vork langs de bessen gaan in de richting van het steeluiteinde. Het is belangrijk om pas na het wassen de bessen van de stengels te halen. Anders zouden de aalbessen te veel sap verliezen bij het wassen.

De wat zure bessen zijn ronduit gezond. Zo bevatten ze duidelijk meer vitamine C als citrus. Bovendien bevatten ze kalium, pectine en looistoffen.
Publicatiedatum: