Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse appeloogst beïnvloed door vorst in april

De Minister van Landbouw verwacht dat de Franse appelteelt in 2017 met 11% afgenomen zal zijn ten opzichte van 2016. Boomgaarden in de PACA-regio hadden in april te kampen met vorst. Afhankelijk van de boomgaard komt het verlies neer op 10-100%. De eerste ramingen geven aan dat de teelt dit jaar met 15% zal afnemen. Het productieverlies van 2% verschilt per regio en per ras. In Languedoc en Roussillon daalde de oogst met 4%. Ondanks een verwachte opbrengsttoename van 3% is de productie lichtelijk afgenomen. 

De schade, die de vorst in de Pays de la Loire rassen heeft toegebracht, varieert en bedraagt op sommige plekken meer dan 30%. Naar verwachting zal er minder uitdunning dan normaal plaatsvinden. Vergeleken met 2016 zal de teelt waarschijnlijk met 10% afnemen. 

In Limousin heeft de vorst voor een oogstafname van 26% gezorgd en in Rhone Valley zelfs meer dan 90%. Volgens de eerste ramingen zal de teelt daar met 7% afnemen. In Centre-Val de Loire zal de oogst met 18% afnemen. 

Publicatiedatum: