Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nederland verwijdert Italiaanse hazelnoot uit register onveilige producten

Het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voeding en Bosbouw heeft aangekondigd dat Nederland nu officieel de "Tonda gentile delle Langhe" hazelnoten uit hun register onveilige producten heeft geschrapt waar ze sinds 2012 instonden. Dit naar aanleiding van een brief van minister Maurizio Martina en het ministerie van landbouw samen met viceminister Andrea Olivero. 

"Ik zou graag Staatssecretaris Martijn van Dam willen bedanken. Hij heeft hiervoor gezorgd. Het zal onze telers daadwerkelijk helpen. Hazelnoten zijn ťťn van de producten dat het Langhe gebied kenmerkt. De technische aspecten zijn vereenvoudigd en besproken. Nu is het tijd om de hazelnoten van Piedmont te promoten. Ik hoop ook dat mensen ophouden met discussiŽren, dat schept alleen maar meer verwarring. Het Ministerie zal blijven zorgen voor waarborging en promotie", aldus het miniterie.

De laatste paar maanden heeft het Ministerie de wetgeving van de "Tonda gentile" hazelnoten gesimplificeerd. De "Tonda Gentilde delle Langhe" en "Tonda trilobala" zijn als synoniemen geaccepteerd om te voorkomen dat een ander land het ras zou registreren. Dankzij deze simplificatie kunnen drie hazelnoot rassen herkend worden als Nocciola Piemonte IGP. Daarnaast werd er besloten om "delle Langhe" niet meer voor de verkoop te gebruiken, maar alleen om het als synoniem in het register te laten staan.

Publicatiedatum: 28-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: