Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte zorgt voor kritieke situatie in Noord- en Midden-Italië

"In Midden-Italië vormt de droogte momenteel een ernstig probleem, met name in Emilia-Romagna, Toscane, Umbrië, Marche en Lazio. Ook in Piëmont en het zuiden van Veneto zijn de omstandigheden zwaar, legt meteoroloog Pierluigi Randi uit. 

"Neem nu Emilia-Romagna. Sinds oktober 2016 bedraagt het neerslagtekort in de provincies Parma en Piacenza 400 mm en in Reggio en Bologna 200 mm. Romagna doet het iets minder slecht met een tekort van 80 tot 200 mm. Uiteraard heeft dit zijn weerslag op de gewassen, vooral omdat er geen irrigatiewater beschikbaar is. In het zuiden van Italië is het tekort aan water niet zo'n probleem. 

Ook de gemiddelde temperaturen zijn zorgwekkend. In februari lag de temperatuur zo'n 2,3°C boven het gemiddelde. In maart was dit 2,9°C, in april 1,9°C en in mei 1,1°C. In de maand juni was het tot nu toe minimaal 2°C warmer dan normaal. 


Verdorde kersenbomen als gevolg van droogte en gebrek aan irrigatie (archieffoto daterend uit het seizoen 2012-2013)

"Momenteel zijn de omstandigheden van 2017 vergelijkbaar met die van van 2012 en 2003. Alles hangt nu af van de temperatuur en neerslag gedurende de komende drie zomermaanden. We moeten ook niet vergeten dat er deze winter nauwelijks sneeuw is gevallen en dit heeft gevolgen gehad voor de rivieren.

Weerbureau Arpa verwacht dat de temperaturen van rond de 35°C nog tot 25 juni aan zullen houden in Emilia-Romagna.


Publicatiedatum: