Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Oekraïne: Samenwerking tussen kleine telers en supermarkten

In Hola Prystan (Kherson regio) is een proefproject voor de aanvoer van groenten en fruit naar de Oekraïense supermarktketens gelanceerd. Dit project zal de logistieke kosten aanzienlijk verminderen. De lokale telers, US Agency for International Development (USAID), het bedrijf Nibulon en vertegenwoordigers van supermarktketens hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. 

Het project zal de kwaliteit van groenten en fruit in de supermarktketens van Oekraïne verbeteren. Ook zullen de logistieke kosten van producten ten behoeve van de kleine telers met een kwart verminderd worden. Het project is 17 juni in Hola Prystan gestart. De eerste tests zullen op watermeloenen uitgevoerd worden. Als dit proefproject succesvol afgerond wordt, zal het uitgebreid worden naar andere groenten- en fruitsoorten die in Kherson geteeld worden. 

Patrick Raider, USAID project manager: "Kleine telers krijgen normaal gesproken niet de kans om met supermarktketens samen te werken, omdat ze relatief kleine volumes produceren. Ons project zal kleine telers in Kherson verbinden, waardoor ze grotere hoeveelheden kunnen aanbieden. Ook bouwen ze op deze manier een efficiënte toeleveringsketen. Moderne internationale normen van logistiek en verpakkingen zullen toegepast worden. Hierdoor zullen de watermeloenen beter en verser zijn."

Alexei Vadatursky, Algemeen Directeur van Nibulon LLC, zei dat niet alleen watermeloenen hiervan profiteren, maar ook paprika's, uien, tomaten en andere groenten en fruit. Het project "Support to Agrarian and Rural Development" is een initiatief van USAID. Met dit project willen ze de inclusieve en duurzame economische groei promoten door de landbouwsector verder te ontwikkelen en door aantrekkelijke leefomstandigheden in de landbouwgebieden van Oekraïne te creëren. 


Publicatiedatum: 22-6-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: