Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komend weekend topdrukte in Kromme Rijnstreek

Tholen - In juni en juli is het kersentijd in de Kromme Rijnstreek. De kers is daar het icoon van de streek en het barst er van de kersenkramen waar vanuit telers hun eigen verkoop regelen, kersvers. Midden in de kersentijd organiseren Theo en Martine en Erik Vernooij het jaarlijkse Kersenfestival voor de 17e keer. Het kersenfestival trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Tijdens het twee dagen durende festival scheppen zij een authentieke sfeer van de Kersentijd. Er is een kersenmarkt met kramen, een kinderspeelplein met springkussens en Oudhollandse spelen, acht kersentreintjes door de boomgaard, diverse demonstraties, een kersenpitspuugwedstrijd en verschillende muzikale optredens.


Promotie voor het kersenfestival door de kersenkoningin en prinses en een kersrode kever

Natuurlijk zijn ook de Kersenkoningin en de Kersenprinses aanwezig op dit feest in de boomgaard en ontvangen zij andere hoogheden uit de regio. Verder kunnen de bezoekers van dichtbij roofvogels, historische tractoren, de paardenaanspanningen en de oldtimers bewonderen.
 
Kersenkraam en Landwinkel
Tussen al die activiteiten door is het mogelijk om kersen te kopen en te eten in de hoogstamboomgaard. In de landwinkel zijn streekproducten verkrijgbaar. Het Kersenfestival in Cothen vindt beide dagen plaats van 10.00 – 17.00 uur in de boomgaard aan de Groenewoudseweg 18 in Cothen.


Op zaterdagavond is er de Kersenproms, in de bedrijfsloods van Fruitbedrijf Oskam in Werkhoven. Er treedt een groot promsorkest op.


Repeteren voor de kersenproms

Zie voor meer informatie www.kersenfestival.nl en www.kersenproms.nl