Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Little Gem slaverpakking

Wanneer je het over sla hebt, lijkt het bijna onmogelijk om iets nieuws in te voeren. Maar Stefania Benini uit Cesenatico (Forlì-Cesena) is erin geslaagd twee kroppen Little Gem sla in een aantrekkelijke verpakking samen te brengen onder de naam Insalatosa, compleet met informatie en recepten.



"In Spanje en Frankrijk wordt Little Gem sla al jaren gegeten maar in Italië wint het nu pas aan populariteit. Het is geurig en zoet en heeft een lange houdbaarheid. Bovendien is het erg praktisch, leidt tot weinig verspilling en is jaarrond beschikbaar," volgens eigenaar Stefania Benini.

Ze zegt dat ze Michelin ster chef-koks de sla heeft zien grillen en in chocolade heeft zien dopen. "We kunnen tot zo'n 100.000 planten per week produceren. Het bedrijf beslaat 70 hectare tussen Cesenatico en Cesena."



Het pakket weegt 250+ gram en bevat twee kroppen sla. "De sla kan rauw, gekookt of met dips worden gegeten. Niets wordt verspild, omdat dit enkelvoudige porties zijn met een lange houdbaarheid, dankzij de vitamine B3." 



Het kartonnen pakket wordt door plastic folie beschermd. De receptsuggesties staan op de achterkant. Insalatosa kan voor een breed scala aan recepten worden gebruikt.



Benini produceert al sinds 1996 verse slasoorten en levert aan zowel winkeliers als aan binnenlandse en buitenlandse markten. Dankzij de beschikbare gewassen kan Benini met een brede wisselteelt produceren. Een deel van het bedrijf is gewijd aan proeven om nieuwe rassen en agronomische technieken te testen.

Contactgegevens:
Az. Agr. Stefania Benini
Via Radichiara 82, 47042
Cesenatico (FC)
Tel.: (+39) 0547/404569
Fax: (+39) 0547/71475
Email: stefania@aziendabenini.eu
Web: www.insalatosa.it
Publicatiedatum: