Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru exporteert 20% meer mandarijnen sinds 2015

In 2016 bereikte de waarde van de Peruaanse mandarijnenexport €121 miljoen, zo meldt de Kamer van Koophandel in Lima. Dit is stijging ten opzichte van 2012 toen de waarde €69 miljoen bedroeg. 

"Alleen al het laatste jaar groeide de export van deze categorie met 20% ten opzichte van 2015. De groei wordt aangejaagd door de toegenomen wereldwijde vraag naar dit product. 

De belangrijkste mandarijnenrassen in Peru zijn Satsuma en Clementine. Het land komt op de elfde plaats als mandarijnenproducent, en heeft een aandeel van 1% in de totale wereldwijde productie. 

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste exportbestemming voor Peruaanse mandarijnen en 40% van het totale exportvolume werd hier afgezet (€48,5 miljoen). Op de tweede plaats kwam het Verenigd Koninkrijk (€30,5 miljoen), met een groei van 18%. Nederland bekleedde de derde plaats (14,8 miljoen) met een groei van 1%. 
Publicatiedatum: