Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen willen aardappelen telen op de maan

Eén van de doelen van het Chinese ruimteprogramma is om de maan te kolonialiseren. Om dit te bereiken, moeten ze bepalen of ze er voeding kunnen telen. China zal volgend jaar tijdens de Chang'e-4 missie een kleine koker met aardappelen meesturen. Het kleine object zal een ecosysteem bevatten, waardoor de knollen zich zullen ontwikkelen. De koker zal ook eieren van zijderupsen met zich meedragen. Hiermee kunnen ze bepalen of de omstandigheden op het maanoppervlak gunstig genoeg zijn om deze organismen te laten leven.

Het experiment is ontwikkeld door de Universiteit van Chongqing. Het is de eerste fase van een groter project dat als doel heeft om koloniën op de maan op te richten. De cilinders moeten de omstandigheden van een aardoppervlak nabootsten, waardoor er makkelijk gekweekt kan worden. Dit meldt de professor die het experiment leidt, Xie Gengxin. 

Een ander belangrijk aspect van het experiment is dat er fotosynthese gaat plaatsvinden, waardoor de aardappelplanten zuurstof produceren. De zijderupsen zijn een rijke bron aan kooldioxide. De onderzoekers besloten om aardappels te gebruiken, omdat deze makkelijk geteeld kunnen worden. Ook kunnen ze zich in verschillende temperaturen en klimaatomstandigheden ontwikkelen. 
Publicatiedatum: