Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Gegevens voor gebied van Canada tot aan Chili

Weerapp Weathermelon uitkomst voor AGF-sector

De nieuwe weerapp Weathermelon die een maand geleden werd geïntroduceerd biedt telers, kopers en handelaren informatie over het weer en seizoenstrends zodat zij prijsschommelingen voor kunnen blijven. 

Het idee voor de app is afkomstig van de twee Californische ondernemers David Robidoux en Thomas Barton die beiden een andere professionele achtergrond hebben. Robidoux was twintig jaar lang werkzaam in de agrarische sector en Barton ontwikkelde producten voor de agrarische sector. "David had het altijd maar over het wisselvallige weer en de effecten hiervan op de AGF-prijzen. Hij zei vaak dat hij graag het weer zo kunnen voorspellen om prijsschommelingen voor te kunnen blijven," legt Barton uit. Scala aan producten
De iOS app, die in het najaar ook voor Android beschikbaar zal zijn, kost €1,79 per maand en verstrekt informatie over de top dertig van meeste verkochte AGF-producten in de Verenigde Staten. Dagelijks worden er om 8.00 uur alerts verstuurd voor de regio's waar de producten geteeld worden. "Voor we begonnen aan de ontwikkeling van onze app hebben we uitgezocht of er al iets soortgelijks op de markt was," vervolgt Barton. "Er bleek echter nog geen betaalbare weerapp voor dagelijks gebruik voor telers en handelaren te bestaan." 

Voor de ontwikkeling van de app analyseerde het tweetal ruim een jaar lang FDA exportrapporten, nieuwsbrieven en websites. De Weathermelon app biedt informatie voor het gebied van Canada tot aan Chili. 

Verbeteren data
"Uiteraard ging de ontwikkeling niet zonder slag of stoot. Het moeilijkst was het om data te verzamelen over Zuid-Amerikaanse landen," vervolgt Barton. "We moesten ook de regio's in kaart brengen waar alleen  producten voor de verse verkoop werden geteeld en regio's die diepvries of gecontracteerde gewassen teelden verwijderen. Ook hebben we een aantal gewassen die minder sterk beïnvloed worden door het weer geschrapt, zoals aardappelen en uien."

Hoewel Weathermelon nog maar net begonnen is om zijn gebruikersbestand op te bouwen, hebben de bedenkers al wel een Twitter- en Instagramaccount gelanceerd. 
Voor meer informatie:
Thomas Barton
Weathermelon
Hello@weathermelon.com
Weathermelon.com


Publicatiedatum: 22-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: